Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, άσκησε εναντίον τεσσάρων υπηρεσιακών παραγόντων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας που διερευνά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι διώξεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής έρευνας που ζήτησε η αντί εισαγγελέας Εφετών, μετά τις μηνύσεις συγγενών των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η διάταξη (το αποτέλεσμα της έρευνας) θεωρείται συναφής με τη δικογραφία για τα Τέμπη και για το λόγο αυτό διαβιβάζεται στην εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Πλημμεληματικού χαρακτήρα οι διώξεις

Οι διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν ενέργειες που έκαναν οι τέσσερις υπηρεσιακοί παράγοντες σε σχέση με την διαμόρφωση του χώρου (μπάζωμα), μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Για παράβαση καθήκοντος έχει εκδιωχθεί και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός

Να σημειωθεί πως ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έχει ήδη διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, που αφορά τη μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τους χειρισμούς στο σημείο.

Πέντε «καυτά» ερωτήματα

Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα (15/07) συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη προσέφυγαν με υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές με πέντε «καυτά» ερωτήματα.

  1. Ποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή και επόπτευε την επιχείρηση μεταφοράς των υλικών από τον τόπο του εγκλήματος αλλοιώνοντας τις συνθήκες του εγκλήματος;
  2. Υπήρξε αδήλωτη μεταφορά χημικών ουσιών που παίξανε ρόλο στην έκρηξη και στην πυρκαγιά;
  3. Ποια η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και των αρμοδίων υπηρεσιών στην επιχείρηση ξεμπαζώματος και μπαζώματος;
  4. Κρατήθηκαν πρακτικά για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης, διότι επί ένα τριήμερο μεταφέρονταν υλικά στην θέση Κουλούρι και στην θέση Πηγάδια Λάρισας;
  5. Τι εντολές έλαβαν οι επικεφαλής του τριχοτομημένου ΟΣΕ, από την πολιτική ηγεσία;

Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Στο μεταξύ, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ τη χρονική στιγμή της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς και του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ζητούν συγγενείς. θυμάτων, δια μέσω των συνηγόρων τους, Λουκά Αποστολίδη και Λεωνίδα Κουμπούρα, για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος.