Εικόνα γνώριμη: Νέα οδηγός, με το «Ν» τεράστιο στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, με αρκετό φόβο να κρατά το τιμόνι αλλά με πείσμα να τα καταφέρει. Κόκκινο φανάρι, πειθαρχημένη στους κανόνες του ΚΟΚ, κρατά τις απαιτούμενες αποστάσεις – σαν να έχει βγάλει χάρακα και να έχει μετρήσει – και μόλις ανάβει το πράσινο είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Εκεί, όμως, η απειρία της δεν τη βοηθά και το αυτοκίνητο σβήνει. Οι κινήσεις της πανικόβλητες, τα δευτερόλεπτα περνούν και ακούγεται άμεσα η πρώτη κόρνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο «πολύς» οδηγός του πίσω αυτοκινήτου, μιας άλλης γενιάς και προφανώς μιας άλλης νοοτροπίας, ανοίγει το παράθυρο.

«Πήγαινε κορίτσι μου σπιτάκι σου να πλύνεις κανένα πιάτο», φωνάζει και φυσικά για έναν τέτοιο άνδρα αυτή η πρόταση είναι λίγη. «Τι δουλειά έχεις να οδηγείς; Το τιμόνι δεν είναι για τις γυναικούλες».

Η νεαρή οδηγός έβαλε πρώτη κι έφυγε. Σοκαρισμένη; Ισως. Θα την επηρεάσει το bullying του δρόμου που υπέστη; Ελπίζω πως όχι.

Μέχρι πότε, όμως, θα ανέχεται η κάθε γυναίκα τέτοιες συμπεριφορές; Θα μου πει κανείς, τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές τις βρίσκει κανείς όχι μόνο στον δρόμο αλλά παντού. Ακόμη και στη Βουλή, ακόμη και στα τηλεοπτικά παράθυρα. «Να πάει να κάνει καμιά δουλειά» είπε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, την ώρα που και οι δύο συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή και η συζήτηση αφορούσε τη διακοπή ή όχι συνταγογράφησης και πρόσβασης των ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές υγείας. Και ο κύριος Πολάκης δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε με μια ακόμη πιο υποτιμητική κουβέντα: «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Αντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή!

Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!».

Τελικά, οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση της κυρίας Συρεγγέλα, δεν έχουν θέση στη Βουλή, στην πολιτική αρένα, κυρίως, όμως, δεν έχουν θέση στην κοινωνία.