Πληθαίνουν τα περιστατικά απάτης κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων. Μάλιστα η δράση αγνώστων που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα μέρη αλλά συναντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το voria. gr, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών αποκαλύφθηκε η δράση δύο 53χρονων οι οποίοι επικοινωνούσαν με ηλικιωμένους και με την πρόφαση ότι τραυματίστηκε κάποιος συγγενής τους, τους εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρήματα.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/07) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Πώς δρούσαν

Μάλιστα, την ίδια μέρα, τηλεφώνησε συνεργός τους σε ημεδαπή γυναίκα, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η εγγονή της έχει τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, άλλη συνεργός τους παρουσιάζονταν στο τηλέφωνο ως δήθεν η εγγονή της, προκειμένου να την πείσουν να τους παραδώσει τα χρήματα.

Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ωστόσο εντοπίστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, όπως αναφέρει το voria.gr, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, οι δύο άνδρες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη συστηματική εξαπάτηση πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το τελευταίο δίμηνο, δρώντας με την ίδια μεθοδολογία, διέπραξαν 4 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Καρδίτσας, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ.

Έρευνα στο σπίτι των συλληφθέντων

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα τρεις ημεδαπές γυναίκες σε περιοχές της Πιερίας, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός συλληφθέντα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.