Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, βελτιωμένη είναι πλέον η εικόνα, ενώ ήδη έχουν σηκωθεί δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Ακόμη, στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα). Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές.

Φωτιά στο Σοφικό: Στους τέσσερις οι τραυματίες

Τέσσερις είναι πλέον οι τραυματίες, εκ των οποίων τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο ένας υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, επρόκειτο για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στο Σοφικό: Πορτοκαλί συναγερμός σε επτά περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  •  Περιφέρεια Αττικής
  •  Περιφέρεια Πελοποννήσου
  •  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  •  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
  •  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  •  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  •  Περιφέρεια Κρήτης