Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν όταν εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο στην Ινδία, στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι πληροφορίες για τους νεκρούς και τους τραυματίες παραμένουν συγκεχυμένες καθώς νέα στοιχεία για την κατάσταση. Το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε αρχικώς ότι τουλάχιστον ένας επιβάτης έχει χάσει τη ζωή του. Aργότερα η Hindustan Times έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 25 τραυματίες. Η RT India στη συνέχεια ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε πέντε.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση δείχνουν δέκα βαγόνια του Chandigarh-Dibrugarh Express, που συνδέει τα βόρεια κρατίδια της Ινδίας με το ανατολικό κρατίδιο Άσαμ, να έχουν ανατραπεί κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών.

Κάποιοι επιβάτες φαίνονται να στέκονται σαστισμένοι απ’ έξω κρατώντας τις αποσκευές τους και προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Γκόντα, περισσότερα από 100 χιλιόμετρα από την Λάκναου, πρωτεύουσα του Ουτάρ Πραντές. Στο σημείο έφτασαν ομάδες διασωστών, για την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Με ανάρτηση στο X, το γραφείο του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού του Ουτάρ Πραντές, Yogi Adityanath, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Λαμβάνοντας γνώση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή Γκόντα, ο επικεφαλής υπουργός έδωσε εντολή στους υπαλλήλους της περιφερειακής διοίκησης να φτάσουν στο σημείο και να επιταχύνουν το έργο διάσωσης. Οι αξιωματούχοι έχουν εντολή να μεταφέρουν αμέσως τους τραυματίες στο νοσοκομείο ώστε να τους παρασχεθεί η κατάλληλη θεραπεία».

Σύμφωνα με αξιωματούχους των σιδηροδρόμων, ο εκτροχιασμός σημειώθηκε γύρω στις 2:35 το μεσημέρι, αλλά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα παραμένουν αδιευκρίνιστες.