Έτοιμη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Έρικ Λαμέλα είναι η ΑΕΚ, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας με σκοπό να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και στη συνέχεια να ανακοινωθεί από την Ένωση.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός «πάτησε» Ελλάδα λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, με αρκετούς οπαδούς των «κιτρινόμαυρων» να του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως τους είχε παρακινήσει η ΠΑΕ πριν από λίγες ώρες.

Στα της μεταγραφής, ο Λαμέλα αναμένεται να υπογράψει για τρία χρόνια στην ΑΕΚ, με τις συνολικές του αποδοχές να φτάνουν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντάς τον έτσι έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου.

O 32χρονος είναι διεθνής 25 φορές με την Εθνική Αργεντινής, έχοντας σημειώσει και τρία γκολ. Με τη Σεβίλλη, πραγματοποίησε 92 συμμετοχές με απολογισμό 16 γκολ και 7 ασίστ.

Στο παρελθόν, με τη φανέλα της Τότεναμ είχε 37 γκολ και 44 ασίστ σε 257 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με τη Ρόμα είχε 21 γκολ και 13 ασίστ σε 67 ματς. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρίβερ Πλέι, μετρώντας 4 γκολ και 6 ασίστ σε 36 ματς, πριν πάρει μεταγραφή 30.000.000 ευρώ για τους Ρωμαίους.