Το τοπικό συμβούλιο του Calpe, μιας ισπανικής παραθαλάσσιας πόλης, προειδοποίησε τους παραθεριστές ότι μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 250 ευρώ εάν προσπαθήσουν να κλείσουν θέσεις στην παραλία νωρίς το πρωί, εν μέσω ενός κλιμακούμενου πολέμου για τις ξαπλώστρες.

Η καταστολή αφορά επίσης τα αφύλακτα αντικείμενα που αφήνονται στη θάλασσα για περισσότερες από τρεις ώρες, με τους υπεύθυνους του τουρισμού να δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υπομείνουν «άδειες αλλά κρατημένες» ξαπλώστρες αυτό το καλοκαίρι στην πόλη.

Που αποσκοπεί το τόσο μεγάλο πρόστιμο

«Εδώ και μερικά χρόνια το δημοτικό συμβούλιο έχει λάβει πολυάριθμα παράπονα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σχετικά με την κράτηση θέσεων στην παραλία», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο στο Twitter/X.

Ανέφερε επίσης, σύμφωνα με τους New York Times ότι το πρόστιμο των 250 ευρώ αποσκοπεί στο να αποτρέψει τους λουόμενους να φτάνουν «στη μέση του πρωινού και να βρίσκουν μέτρα παραλίας κατειλημμένα» με αντικείμενα, χωρίς να φαίνονται πουθενά οι ιδιοκτήτες τους.

«Το μέτρο αυτό απαγορεύει την αδιάκριτη κατάληψη του δημόσιου χώρου, ιδίως της παραλίας, με αντικείμενα όπως καρέκλες, αιώρες και ομπρέλες κατά την έναρξη της ημέρας», ανέφερε το συμβούλιο, προσθέτοντας ότι οι “κακές συνήθειες” δυσχεραίνουν τον καθαρισμό των παραλιών.

@kerrinlouise #sunbedwars #funnyvideo #karens #costadaurada ♬ Get Ready – Steve Aoki Vocal Radio Edit – 2 Unlimited

Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές με τουρίστες στην Ισπανία να σχηματίζουν ουρές έξω από τις πύλες των ξενοδοχείων πριν τρέξουν να κλείσουν ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα από το πρώτο πρωί.

«Το μόνο πράγμα που απογοητεύει αυτό το ξενοδοχείο. Ουρά για να ανοίξουν οι πύλες στις 8 το πρωί», έγραψε την Τετάρτη η Clare Moore, χρήστης του TikTok.

@clairechivs #holidayvillagebenalmadena #sunbedwars ♬ original sound – Claire chivers

Μοιράστηκε πλάνα από το Hotel Bitácora στο Κανάριο νησί της Τενερίφης που δείχνουν τουρίστες να τρέχουν μέσα στον χώρο της πισίνας, πετώντας πετσέτες στις ξαπλώστρες.

Παρόμοιες σκηνές διαδραματίστηκαν σε βίντεο από ένα ξενοδοχείο στην Costa Daurada στην Καταλονία και στο Holiday Village στην Benálmadena στην Costa del Sol.

«Η δική μου ιδέα της κόλασης των διακοπών», έγραψε η Claire Chivers κάτω από την ανάρτησή της, στην οποία φαίνεται ένας άνδρας να πετάει πετσέτες σε έως και πέντε ξαπλώστρες.

Οι πόλεμοι για τις ξαπλώστρες είναι ένα αιώνιο γεγονός στους πολλούς προορισμούς διακοπών της Ισπανίας, αλλά φέτος φαίνεται ότι ξεκίνησαν νωρίς.