Το Renault Zoe ήταν πριν μερικά χρόνια το πιο καλοπουλημένο ηλεκτρικό μοντέλο. Είχε ιδιαίτερα καλή αυτονομία που ταίριαζε με τον αστικό του χαρακτήρα, μοδάτη εμφάνιση και καλή τιμή. Και όμως η γαλλική φίρμα αποφάσισε, ότι ήρθε το τέλος του, αφού το πλάνο εξηλεκτρισμού της Renault έχει νέα, ακόμη πιο τολμηρά σχέδια! Συγκεκριμένα στις στις 30 Μαρτίου 2024 και έχοντας πουλήσει 400.000 μονάδες σε όλη την Ευρώπη σταμάτησε η παραγωγή του στον 12ετή κύκλο ζωής του.

Ο αντικαταστάτης του δεν είναι άλλος από το  πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γαλλικής εταιρίας το Renault 5 E-Tech, που ήδη παρουσιάστηκε και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το Σεπτέμβριο.

Θα πατάει σε νέα πλατφόρμα, τη CMF-B EV που  φιλοδοξεί να προσδώσει κορυφαία χαρακτηριστικά στο μελλοντικό ηλεκτρικό Renault 5. Σε σύγκριση με το ZOE, η πλατφόρμα CMF-B EV επιτυγχάνει μείωση του κόστους παραγωγής κατά 30%.

Renault 5 Iconic Verte, Preshow Renault from February 12 to 16th 2024 at Aubervilliers, France – Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Στον βωμό του εξηλεκτρισμού θα ενταχθεί και το επιτυχημένο Twingo, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κοστίζει κάτω από τα €20.000. Επίσης, θα προσφέρει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση σε ρεύμα, με τη Renault να αναφέρει ότι θα είναι κάτω από τις 10 κιλοβατώρες/100χλμ. Θα το δούμε να κυκλοφορεί μετά το 2026.