Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση χθες, Παρασκευή 19/7, των λεπτομερειών της συμφωνίας μεταξύ του TΧΣ και της Τhrivest για την συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια.

«Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη χειρότερες από όσα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ο πρόεδρός του είχαν αποκαλύψει», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

Και σημειώνει πως «η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη:

  • »Το Δημόσιο, έχοντας καταβάλει 950 εκατομμύρια ευρώ από το 2021, περιορίζεται πλέον στο 35%.
  • »Οι ιδιώτες, δίνοντας μόλις 263 εκατομμύρια ευρώ, αποκτούν πλέον το 58% της Τράπεζας».

«Μητσοτάκης και υπουργοί θα λογοδοτήσουν – Στη Βουλή την Δευτέρα»

«Όπως είχαμε προειδοποιήσει και τελικά αποδείχθηκε, με την ΑΜΚ και την ‘ταχυδακτυλουργική’ χρήση των warrants, με την οποία εξαφανίζονται μετοχές από την κατοχή του Δημοσίου, εν προκειμένω καταλύεται η βασική αρχή που θέλει το Δημόσιο, όταν επενδύει, να έχει και τα ανάλογα σε αξία οφέλη, για να μην στοιχειοθετείται το αδίκημα απιστίας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει πως η συγκεκριμένη συγχώνευση «με τις ευλογίες του ΤΧΣ, συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων».

Για να καταλήξει πως «ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα που η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή…».