Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο 56χρονος συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίστηκε χθες, Σάββατο στο Σουφλί του Έβρου έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκε από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το περιστατικό, έλαβε χώρα το Σάββατο γύρω στις 18:20 σε περιπολία που πραγματοποιούσαν συνοριοφύλακες στην περιοχή κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

Μια σφαίρα βρήκε τον συνοριοφύλακα, στο κάτω μέρος της κοιλιάς προκαλώντας του διαμπερές τραύμα, που επηρέασε τον σπλήνα και το έντερο. Υπεβλήθη σε ερευνητική λαπαροτομία και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

«Γλίτωσε για δύο χιλιοστά»

Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα και μίλησαν στο Open δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο τραυματισμένος συνοριοφύλακας, κατάγεται από το Σουφλί και μάλιστα είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο και ιδιαίτερα έμπειρος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι συνάδελφοί του δεν πανικοβλήθηκαν, τον έβαλαν στο όχημα και τον μετέφεραν στο Σουφλί όπου με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο στο Διδυμότειχο και χειρουργήθηκε άμεσα.

Αυτή τη στιγμή ο 56χρονος βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης φροντίδας και μέχρι το μεσημέρι θα δει και την οικογένειά του.

Τα σενάρια

Η Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει από την Τουρκία να διενεργήσει έρευνα και περιπολίες για το περιστατικό.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει ως πιθανότερο σενάριο ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό ανέφερε:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».