Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε στο Σουφλί κατά τη διάρκεια σοβαρού επεισοδίου με πυροβολισμούς από «άγνωστα άτομα» που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Ο 56χρονος συνοριοφύλακας δέχθηκε μια σφαίρα στη αριστερή κοιλιακή χώρα η οποία επηρέασε τον σπλήνα και το έντερο.

Τα σενάρια για τα «άγνωστα άτομα»

Σύμφωνα με την ERTNews η κλινική εικόνα του συνοριοφύλακα είναι καλή και μετά τη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Το σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου γύρω στις 18:20 κατά τη διάρκεια περιπολίας που πραγματοποιούσαν συνοριοφύλακες στην περιοχή, ενώ εικάζεται ότι οι πυροβολισμοί έχουν να κάνουν με επιχείρηση αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Διαμπερές τραύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο που εικάζεται ότι ήταν ο διακινητής των μεταναστών πυροβόλησε με πιστόλι κατά των Ελλήνων συνοριαφυλάκων τουλάχιστον τρεις φορές. Η μία σφαίρα χτύπησε τον 56χρονο στην κοιλιά κάτω αριστερά προκαλώντας του διαμπερές τραύμα.

Στις Αρχές σήμανε συναγερμός και ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα για αυτές τις περιπτώσεις.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν από την τουρκική πλευρά κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές για τους πυροβολισμούς ως όφειλαν και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί και φυσικά αν έχουν συλλάβει τους δράστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».