Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (21/07) στην Κέρκυρα.

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε περίπου στις 15.00 το μεσημέρι στην περιοχή Σγόμπου του νησιού, όταν ένα τουριστικό λεωφορείο με 18 Άγγλους επιβάτες εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένη νταλίκα σε παράδρομο της κεντρικής οδού.

Από την σφοδρή πρόσκρουση έχασε την ζωή του ο 31χρονος οδηγός, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα. Ένας Βρετανός τουρίστας και μια μητέρα με το παιδί της.

Μάλιστα, για τον απεγκλωβισμό την μητέρας και του παιδιού της, χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, αφού το μπροστινό μέρος του λεωφορείου σφηνώθηκε στο σταθμευμένο φορτηγό και ήταν αδύνατος ο απεγκλωβισμός.

Δείτε βίντεο

Προληπτικά στο νοσοκομείο οι τουρίστες

Στο σημείο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν από το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι τουρίστες, χωρίς τις αισθήσεις του τον άτυχο οδηγό, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένους μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί που παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι, ενώ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν και άλλοι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου.

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας Κέρκυρας.