Επιμένουν για ακόμα μία ημέρα οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν μετατρέψει τη χώρα σε «καμίνι».

Η Αθήνα έχει μετατραπεί με μια πύρινη αστική ζώνη, αφού ούτε τη νύχτα δεν δροσίζει σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται και το θερμόμετρο δεν πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας φαίνεται να δοκιμάζει, επίσης, πολλούς από τους εργαζόμενους που είτε δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, είτε δουλεύουν σε πολύ ζεστούς χώρους.

«Δουλεύουμε στους 65 βαθμούς Κελσίου»

Αναμφισβήτητα, μια από τις πιο δύσκολες δουλειές την καλοκαιρινή περίοδο είναι αυτή του ψήστη, ο οποίος αναγκάζεται να εργαστεί καθημερινά κάτω από ανυπόφορες συνθήκες.

Ένας από τους χιλιάδες υπαλλήλους μίλησε στην κάμερα τηλεοπτικού σταθμού και εξήγησε πώς είναι να δουλεύεις σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

«Φωτιά και λάβρα είναι εδώ μέσα… Βλέπετε τι γίνεται…’Ψηνόμαστε’ κι εμείς μαζί με τους γύρους και τα κρέατα και είναι η δεύτερη εβδομάδα που μας πάει έτσι. Καύσωνας διαρκείας. Είναι πολύ δύσκολο» είπε αρχικά.

«Ελπίζουμε από αύριο να πέσει η θερμοκρασία γιατί δεν αντέχεται άλλο… Εδώ δίπλα στη ψησταριά είμαστε κοντά στους 60 με 65 βαθμούς. Είναι πολύ δύσκολο το έργο. Έχουμε συνηθίσει εμείς κάπως και το παλεύουμε με νερά και φρούτα. Είναι η μόνη λύση… Κάνουμε κανένα διάλλειμα, ρίχνουμε νερό πάνω μας για να τα καταφέρουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας… Τι να κάνουμε…» κατέληξε.

Δείτε όσα είπε