Συγγενείς αγνοουμένων στην Κύπρο κατηγορούν τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου για τη στάση του και τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε όταν πήγαν να του ζητήσουν βοήθεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου «Σύνδεσμος Συζύγων / Τέκνων Αγνοουμένων Οι 1619» το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τα 50 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, δέκα μέλη του σωματείου πλησίασαν τον Φειδία Παναγιώτου και του ζήτησαν στήριξη για το ζήτημα των αγνοουμένων.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων του ζήτησαν να μεταφέρει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Φειδίας Παναγιώτου αρνήθηκε, ενώ οι συγγενείς των αγνοουμένων τον κατηγορούν για ειρωνεία, χλευασμό και απαξίωση λόγω των εκφράσεων που χρησιμοποίησε.

Οι απαράδεκτες εκφράσεις

«Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου», «ποια νομίζεις ότι είσαι», «εν τζι έτσι που δουλεύκει το ευρωκοινοβούλιο», «τζι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι» και «εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή», ήταν οι εκφράσεις που λένε οι συγγενείς των αγνοουμένων ότι χρησιμοποίησε ο 24χρονος ευρωβουλευτής.

«Είναι καλό να γνωρίζει ο κύριος Παναγιώτου ότι η υπέρτατη θυσία κάποιου για την πατρίδα του είναι να δώσει την ίδια του τη ζωή. Πριν 50 χρόνια κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους, για να απολαμβάνεται κύριε Παναγιώτου την ελευθερία και τις παροχές από αυτό το κράτος που τώρα έχετε και την τιμή να το εκπροσωπείτε στην ευρωβουλή», λένε οι συγγενείς των αγνοουμένων.

«Περιμένουμε την απολογία σας στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου», τονίζουν.

Η ανακοίνωση των συγγενών των αγνοουμένων στην Κύπρο.