Η Ντέμη Γεωργίου, που έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από τη συμμετοχή της στο MasterChef τo 2020, ξεχωρίζοντας για τις μαγειρικές της ικανότητες, έφυγε από τη ζωή στα 39 της χρόνια.

Ήταν τότε που δήλωνε χαρακτηριστικά στην κάμερα του MasterChef πως θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα vegan MasterChef.

Λίγο καιρό μετά τη συμμετοχή της στο MasterChef, η Ντέμη Γεωργίου είχε προχωρήσει σε μια προσωπική εξομολόγηση για την κρίση στον γάμο με την πρώην σύζυγό της Άλκηστη Αλεξανδράτου.

Η είδηση του θανάτου της αγαπημένης σεφ έχει προκαλέσει θλίψη, με πολλούς από τους ανθρώπους που τη γνώριζαν να αποτίουν φόρο τιμής στην Ντέμη Γεωργίου.

Ήταν πριν από λίγες εβδομάδες που η Ντέμη Γεωργίου είχε προσδιορίσει τον ορισμό της ευτυχίας σε έναν στενό της φίλο. «Ευτυχία είναι η γυναίκα μου, οι γάτες, ο σκύλος μου και ένα ηλιοβασίλεμα» σημείωνε χαρακτηριστικά η Ντέμη Γεωργίου.

«Μη νευριάσεις που κλαίμε. Κλαίμε για μια λαμπρή ελεύθερη ψυχή. Για εσένα…» σημείωσε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ένας από τους στενούς της φίλους.

Η αγαπημένη σεφ Ντέμη Γεωργίου, που εργαζόταν στην Πάρο όπου και υπέστη οξεία βακτηριακή μόλυνση, μοιραζόταν με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram φωτογραφίες από τα πιάτα που ετοίμαζε στο νησί και προσωπικές της στιγμές.

«Το φαγητό είναι τέχνη και το φαγητό είναι αγάπη. Και θα έπρεπε να δείχνουμε αγάπη και σεβασμό για αυτούς που το μαγειρεύουν, τρώγοντάς το με απόλαυση» έγραφε σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις της η Ντέμη Γεωργίου.

Στην τελευταία της ανάρτηση, η Ντέμη Γεωργίου είχε απαθανατίσει ένα από τα πιάτα της, συνοδεύοντας την ανάρτηση με το σχόλιο «φρέσκο, χειροποίητο, τόσο απλά πεντανόστιμα μινιμαλιστικό». Σε άλλη της ανάρτηση όπου φαινόταν να μοιράζεται το φαγητό της, η διάσημη σεφ σημείωνε πως «οι άνθρωποι που σου δίνουν το φαγητό τους, σου δίνουν την καρδιά τους».

Η προσωπική ζωή και το σύμφωνο συμβίωσης

Η Ντέμη Γεωργίου είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τη σύντροφό της και της είχε κάνει μάλιστα πρόταση γάμου, θέλοντας να παντρευτούν σε εκκλησία. «Γύρω στα 6 μου ήμουν ερωτευμένη με τη δασκάλα μου» είχε αποκαλύψει σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις. «Δεν πρόλαβα να νιώσω μειονεκτικά για τη σεξουαλικότητά μου» σημείωνε χαρακτηριστικά.

«Έχασα τον μπαμπά μου νωρίς, οπότε η μητέρα μου ήταν λίγο πιο αγκαλίτσα μαμά. Οπότε ούτε από τη μαμά μου δεν ένιωσα μειονεκτικά. Γενικά δεν έχω νιώσει μειονεκτικά. Μειονεκτικά με κάνουν να νιώθω οι νόμοι» συμπλήρωνε η Ντέμη Γεωργίου.  Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρι, η Ντέμη Γεωργίου σημείωνε πως η ίδια θέλει να πάει σε εκκλησία με τη σύντροφό της.

«Θέλω να πάω σε εκκλησάκι, να ντυθώ νυφούλα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ. Δεν θέλω να παντρευτώ σε δημαρχείο, θέλω να παντρευτώ σε εκκλησάκι. Το νομοσχέδιο είναι μικρό βήμα, τα βήματα γίνονται μεγάλα» σχολίαζε χαρακτηρστικά.  «Είναι σαν να μας δίνουν ένα μικρό δολωματάκι. Απλά θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Σιγά σιγά, αργά και σταθερά, οι άνθρωποι θα καταλάβουν τις αξίες τους και θα πορευτούν όπως θέλουν» συμπλήρωνε η αγαπημένη σεφ.

Αναφερόμενη στην προσωπική της ζωή, η Ντέμη Γεωργίου είχε αποκαλύψει πως με τη σύντροφό της είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. «Είμαστε καλά και η πρόταση γάμου έχει γίνει στο Λονδίνο» αποκάλυπτε η Ντέμη Γεωργίου.  «Δεν θλίβομαι, απογοητεύομαι για ένα μισό νομοσχέδιο» υπογράμμιζε η διάσημη σεφ.

Αποχαιρετούν την Ντέμη Γεωργίου στα social media

Μετά την είδηση του θανάτου της, πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον χαμό της στις τελευταίες της αναρτήσεις.

«Κρίμα νέα κοπέλα» γράφει χαρακτηριστικά μια χρήστης, με άλλη να αναφέρει «όχι ρε κορίτσι μου! Έφυγες 39 χρονών».

Οι περισσότεροι εύχονται καλό παράδεισο στη διάσημη σεφ, με μια χρήστη να σημειώνει «καλό ταξίδι στο φως κοπέλα μου».

«Όχι ρε κορίτσι μου! Τι άθλια μοίρα ήταν αυτή στα 39 σου χρόνια» σημειώνει άλλη χρήστης κάτω από μια από τις τελευταίες αναρτήσεις της.