Ένας δράστης εισήλθε τη Δευτέρα σε γηροκομείο στην κεντρική Κροατία, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους, σύμφωνα με την κροατική αστυνομία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Η ειδησεογραφική πύλη Index ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι πέθαναν αμέσως, ενώ άλλοι εξακολουθούσαν να λαμβάνουν ιατρική βοήθεια. Ο ύποπτος διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά η αστυνομία τον έπιασε σύντομα σε μια καφετέρια κοντά στην εγκατάσταση στην πόλη Νταρουβάρ, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ενημερώθηκε μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας ότι ένας άνδρας που έκανε χρήση πυροβόλων όπλων σκότωσε και τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους στο γηροκομείο. Ο ύποπτος βρίσκεται «υπό αστυνομική επιτήρηση», ανέφερε ανακοίνωση της περιφερειακής αστυνομικής υπηρεσίας.

Το περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο N1 μετέδωσε ότι ο δράστης γεννήθηκε το 1973, ότι ήταν πρώην μαχητής του πολέμου της Κροατίας το 1991-95 και συγγενής ενός από τους τροφίμους του γηροκομείου.

Το Νταρουβάρ είναι λουτρόπολη και δήμος στη Σλαβονία, με πληθυσμό 8.500 κατοίκων.

Ο δήμαρχος της πόλης, Damir Lnenicek, δήλωσε στο N1 ότι όλοι ήταν σοκαρισμένοι από τη δολοφονία.

«Ποια είναι η αιτία, η αφορμή, είναι δύσκολο να πούμε, αυτό θα διαπιστωθεί από την έρευνα», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η τραγωδία συνέβη σε μια ιδιωτική κατοικία όπου φιλοξενούνται περίπου 20 άτομα. Είπε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό σπίτι.