Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τετάρτη 23 Ιουλίου ζήτησαν και έλαβαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οι κατηγορούμενοι, σύζυγοι μεταξύ τους, για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, στην Αρκαδία.

Στον σύζυγο απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και στη σύζυγο απλή συνέργεια, με τον συνήγορό τους να υποστηρίζει ότι το ζευγάρι είναι συγκλονισμένο και δεν κατάλαβε ότι ο 64χρονος ήταν νεκρός.

Και οι δύο υποστηρίζουν πως βρίσκονταν σε άμυνα όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα.

Τον χτυπούσαν μπροστά στο παιδί

Το ζευγάρι και ο 64χρονος – όλοι σε κατάσταση μέθης όπως αναφέρουν μαρτυρίες-  είχαν άγριο καβγά μετά από γλέντι βάφτισης. Σύμφωνα με όσα είπαν οι κατηγορούμενοι, το θύμα τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε βίαιος και παρενόχλησε λεκτικά την γυναίκα μπροστά στα μάτια μάλιστα του τρίχρονου παιδιού της.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι θύτης και θύμα είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Κάποια λόγια που φαίνεται πως είπε ο 64χρονος στην γυναίκα του 40χρονου άναψαν τα αίματα.

Ο κατηγορούμενος απώθησε το θύμα, όταν προσπάθησε να μπει μέσα στο αυτοκίνητο που βρισκόταν η σύζυγος του και η τρίχρονη κόρη τους. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο η κατηγορούμενη είχε δεχτεί λεκτική παρενόχληση από τον 64χρονο, ο οποίος προσπάθησε να την πιάσει από την μέση και της ζήτησε τον αριθμό του τηλεφώνου της.

Ο 64χρονος βρισκόταν στην πλατεία της κοινότητας Άγιος Πέτρος όταν, σύμφωνα με το ζευγάρι που κατηγορείται, η γυναίκα πήγε να φύγει με το ανήλικο παιδί της. Τότε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους, ο 64χρονος φέρεται να προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητο και ο 41χρονος του επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές, με το ανήλικο παιδί να παρακολουθεί το όλο σκηνικό.

Η ιατροδικαστική θα δείξει από τι ακριβώς πέθανε ο 64χρονος – Πώς έγινε η συμπλοκή

Σύμφωνα με το MEGA τα πρώτα ευρήματα κάνουν λόγο για σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι του 64χρονου.  Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 64χρονου όμως, θα ρίξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, περιέγραψε στο MEGA, πώς έγινε η συμπλοκή:

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μεθυσμένοι. Στη βάφτιση ήταν καλεσμένοι το ζευγάρι, όχι το θύμα. Μετά συνέχισαν σε μία καφετέρια, όπου εκεί πήγε και ο δράστης. Ανέφεραν πως το θύμα παρενόχλησε τη γυναίκα. Λογοφέρανε. Τους ακολούθησε, λένε οι πληροφορίες, στο αυτοκίνητο.

Η γυναίκα μπήκε στην θέση του οδηγού και το θύμα πήγε δίπλα του και κάτι του έλεγε. Τότε, ο δράστης τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα και άρχισε να τον χτυπά.

Την ώρα που το θύμα βογκούσε, τον χτύπησε με κλωτσιές στα πόδια. Φαίνεται και πως η σύζυγος τον κλώτσησε. Δεν επιβεβαιώνεται πως υπήρχε κάποιο άλλο πρόσωπο. Περιμένουμε την ιατροδικαστική για να δούμε εάν πέθανε από τα χτυπήματα ή από πνίξιμο, επειδή τον είχε πιάσει κεφαλοκλείδωμα».