Οργή προκαλεί το τροχαίο που σημειώθηκε πρωινές ώρες της Κυριακής (21/07), όταν 36χρονος μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε τραυματισμένη την ΑμεΑ πρωταθλήτρια Ειρήνη Κουρούβανη την ώρα που βρισκόταν επί της Πατησίων με το αμαξίδιό της.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που ο οδηγός του ασημί ΙΧ παρασύρει την πρωταθλήτρια σε αγώνες ατόμων με αναπηρία, Ειρήνη Κουρούβανη στην λεωφόρο Πατησίων.

Την χτύπησε και δεν σταμάτησε

Ο 36χρονος οδηγός από τη Γεωργία φαίνεται να περνά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, να χτυπά από πίσω την γυναίκα που κινείται στην δεξιά λωρίδα με καροτσάκι και να συνεχίζει την πορεία του, αδιαφορώντας για τον άνθρωπο που χτύπησε.

Η γυναίκα πέφτει στο οδόστρωμα. Όλα τα προσωπικά της αντικείμενα διασκορπίζονται.

Τα επόμενα δευτερόλεπτα συγκλονίζουν. Η γυναίκα παραμένει στον δρόμο. Προσπαθεί να κινηθεί προς το πεζοδρόμιο και κοιτάει γύρω της.

Πολύ σύντομα στο σημείο συγκεντρώνεται κόσμος και τη βοηθά.

Συνελήφθη ο δράστης

Το ασθενοφόρο φτάνει και την διακομίζει στον ερυθρό σταυρό, ευτυχώς μόνο με ελαφρά τραύματα.

Άτομα που ήταν στο σημείο και είδαν την γυναίκα να παρασύρεται κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί ο οδηγός άμεσα.

Περίπου μισή ώρα μετά, ο οδηγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ 800 μέτρα από το σημείο, όπου παρέσυρε και εγκατέλειψε τη γυναίκα. Επί τόπου του έγινε αλκοτέστ και διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Η Ειρήνη Κουρούβανη πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που προκαλεί δυσκαμψία και λέπτυνση των άκρων.

Δεν το έβαλε κάτω ποτέ, και διέπρεψε σε αγώνες. Έχει λάβει μέρος σε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα τεσσάρων διαφορετικών αθλημάτων ενώ ασχολείται και με τον χορό και την ιστιοπλοΐα.

Ο οδηγός συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος την Πέμπτη.