Τελικά κάποιος έπρεπε να έρθει και να εκτοπίσει την Τέιλορ Σουίφτ από το Νο. 1 του Billboard album chart – και αυτός ήταν ο Έμινεμ. Μόνο αυτός θα μπορούσε να είναι.

Το «The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)», το τελευταίο LP του 51χρονου shock-rapper από το Ντιτρόιτ, ο οποίος σημειώνει τακτικά No. 1 σε ολόκληρο τον 21ο αιώνα, βρίσκεται στην κορυφή του Billboard 200 chart με το ισοδύναμο των 281.000 πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σύνολο αυτό περιλαμβάνει 220 εκατομμύρια streams και 114.000 παραδοσιακές πωλήσεις, όλα ως ψηφιακά downloads, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας παρακολούθησης Luminate.

Το «The Tortured Poets Department» της Swift πέφτει στο Νο. 4

Είναι το 12ο άλμπουμ του Έμινεμ και το 11ο που φτάνει στο Νο. 1, ένα σερί που τον συνδέει με τους Bruce Springsteen, Barbra Streisand και Ye. Οι μόνοι καλλιτέχνες που προηγούνται είναι ο Drake (13), ο Jay-Z και η Taylor Swift (14 ο καθένας) και οι Beatles (19).

Το «The Tortured Poets Department» της Swift πέφτει στο Νο. 4 μετά από μια εκπληκτική πορεία 12 εβδομάδων στην κορυφή, η οποία ξεκίνησε με εκπληκτικά νούμερα βινυλίου και streaming. Συνέχισε να νικάει όλους τους ανταγωνιστές με τη στρατηγική της να κυκλοφορεί ειδικές «εκδόσεις» του άλμπουμ της, χρησιμοποιώντας bonus tracks και παραλλαγές συσκευασίας για να δελεάσει τους θαυμαστές της να το αγοράζουν ξανά και ξανά.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, το K-pop boy band, Enhypen βρίσκεται στο Νο. 2 με το «Romance: Untold», το οποίο είχε το ισοδύναμο των 124.000 πωλήσεων, οι περισσότερες από τις πωλήσεις CD (17 συλλεκτικές εκδόσεις ήταν διαθέσιμες) και LP βινυλίου.

Το «The Great American Bar Scene» του Zach Bryan, ο τελευταίος «κυνηγός» της Swift, έπεσε μια θέση στο Νο. 3, και το «One Thing at a Time» του Morgan Wallen βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην 73η εβδομάδα του στο chart.

Ακούστε το Houdini από το άλμπουμ  The Death of Slim Shady (Coup de Grâce)

Τρία singles γεννήθηκαν από το άλμπουμ

Το The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) είναι το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού ράπερ Έμινεμ. Κυκλοφόρησε στις 12 Ιουλίου 2024, μέσω των Shady Records, Aftermath Entertainment και Interscope Records.

Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Έμινεμ, μαζί με τους Dem Jointz, Fredwreck, Cubeatz, Cole Bennett, DJ Premier και τους συχνούς συνεργάτες Dr. Dre και Luis Resto, μεταξύ άλλων. Περιλαμβάνει συνεργασίες με τους White Gold, Sly Pyper, Bizarre, JID, Dem Jointz, Ez Mil, Skylar Grey, Big Sean, Moe Men-E, BabyTron και Jelly Roll. Το The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) κατέκτησε την πρώτη θέση στα charts στην Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τον Καναδά, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σλοβακία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τρία singles γεννήθηκαν από το άλμπουμ, με το «Houdini» και το «Tobey» να κυκλοφορούν πριν από το άλμπουμ στις 31 Μαΐου και στις 2 Ιουλίου του 2024 αντίστοιχα. Το «Somebody Save Me» κυκλοφόρησε αργότερα ως τρίτο single στις 19 Ιουλίου 2024.

Ο θάνατος του Slim Shady

Μια ψεύτικη νεκρολογία για τον Slim Shady εμφανίστηκε στο τεύχος της 13ης Μαΐου της εφημερίδας Detroit Free Press για την προώθηση του άλμπουμ.

Ο Έμινεμ απεικονίζεται με φόρμα και μάσκα χόκεϊ ως η περσόνα του Slim Shady, ενώ η νεκρολογία γράφει: «Τελικά, τα ίδια τα πράγματα που έμοιαζαν να είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε έγιναν αυτά που καθόριζαν μια ύπαρξη που δεν μπορούσε παρά να έχει ένα ξαφνικό και φρικτό τέλος. Η πολύπλοκη και βασανισμένη ύπαρξή του έφτασε στο τέλος της και η κληρονομιά που αφήνει πίσω του δεν είναι πιο κοντά στην λύτρωση από τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο χαρακτήρας έφυγε από αυτόν τον κόσμο».

*Με στοιχεία από nytimes.com