Η Μάλμε επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στην Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε, επικράτησε στη Σουηδία με 4-1 στο «Ελέντα Στάντιον», στον πρώτο αγώνα του Β’ προκριματικού του Champions League και προετοιμάζεται για τη διπλή «μάχη» με τον ΠΑΟΚ.

Αρκεί και ο πρωταθλητής Ελλάδας να δείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, την οποία θα φιλοξενήσει το βράδυ της Τετάρτης (24/7, 20:30) στην Τούμπα και την προσεχή εβδομάδα θα μεταβεί στη Βοσνία για τη ρεβάνς.

Η σουηδική Μάλμε έβαλε τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο, όταν προηγήθηκε με 3-0, χάρη στα δύο γκολ του Γιόνσον και του Μπολίν. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά με τον Φρεντέρικσμπεργκ στο 71′, ωστόσο, πέντε λεπτά πριν το 90′ ο Ρικς διαμόρφωσε το τελικό 4-1 και, πλέον, η Μάλμε, θα έχει ουσιαστικά στη συνέχεια το μυαλό της στα ματς του ΠΑΟΚ με την Μπόρατς.

Ο προπονητής των Σουηδών, Χένρικ Ρίσντρομ, παρέταξε τους: Νταλίν, Στρίγκερ-Λάρσεν (62′ Μακόλι), Γιάνσον, Ζάντερστρομ, Μπουσανέλο, Μπολίν, Γιόνσεν, Πένια, Νανάσι (72′ Αλί), Μποθίμ (72΄ Ρικς), Κίεσε Τελίν.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον Γ΄ προκριματικό της διοργάνωσης έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Με το γκολ του Μαρκίνιος (38′ πέν.) οι πρωταθλητές Κύπρου επικράτησαν με 1-0 της Πετροκούμπ (Μολδαβία) και την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσουν εκτός έδρας να «σφραγίσουν» το «εισιτήριο».

Τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων του Β’ προκριματικού γύρου στο Champions League:

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-RFS (Λετονία) 4-0

Πανεβέζις (Λιθουανία)-Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία) 0-4

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 0-2

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Πετροκούμπ (Μολδαβία) 1-0

Μάλμε (Σουηδία)-Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε) 4-1

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-1

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Δε Νιού Σέιντς (Ουαλία) 5-0

Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)-Μίντιλαντ (Δανία) 0-3

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Παρτιζάν (Σερβία) 6-2

Λουγκάνο (Ελβετία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 3-4

Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 22:00

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 24/07

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 24/07

Τσέλιε (Σλοβενία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) 24/07

* Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 30 και 31 Ιουλίου