Αν οι ενήλικοι περιμένουν πως και πως το καλοκαίρι, φανταστείτε με τι αγωνία το περιμένουν τα παιδιά. Όλη μέρα με ένα μαγιό να πλατσουρίζουν στην θάλασσα.

Γι′ αυτό είναι σημαντικό για όλους, αλλά κυρίως για τους γονείς μικρών παιδιών, να λαμβάνουν όλες τις πιθανές προφυλάξεις στο νερό.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου των παιδιών ηλικίας 1 έως 4 ετών.

Γιατί είναι σημαντικό το χρώμα του μαγιό

Εκτός από τα αντηλιακά τα οποία επιλέγουμε πάντα με μεγάλο δείκτη προστασίας, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και με το χρώμα του μαγιό που επιλέγουμε για τα παιδιά μας.

Και αν αυτό σας φαίνεται περίεργο, δείτε τι λέει η Nikki Scarnati, δασκάλα κολύμβησης σε ένα βίντεο που έχει ανεβάσει στο TikTok.

«Αυτό δεν είναι το μαγιό που φοράει κανονικά η κόρη μου» λέει η Nikki στο video και εξηγεί:

«Το αγόρασα επίτηδες για να το χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα προς αποφυγή για γονείς ».

Αμέσως μετά ζουμάρει στην κόρη της που κολυμπάει στην πισίνα πίσω της φορώντας ένα ανοικτόχρωμο μπλε μαγιό.

«Δείτε πόσο δύσκολο είναι να τη δω όταν βρίσκεται κάτω από το νερό» λέει και πράγματι το κοριτσάκι μόλις που διακρίνεται, ειδικά στα σημεία που πέφτει ο ήλιος πάνω του «Και φανταστείτε ότι τα νερά εδώ είναι ήρεμα και δεν υπάρχουν άλλα παιδιά γύρω να παίζουν, να πετάνε νερά και να διασκεδάζουν» συμπληρώνει.

@scarnati.swim Just dont do it! Why think about which bathing suits for the splash pad? Just buy bright ones!! ☀️☀️ #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #springhillisd ♬ original sound – Nikki Scarnati

Οπότε, αν θέλετε να αγοράσετε μαγιό στο παιδί σας, δεν έχετε παρά να απορρίψετε το μπλε χρώμα.