H Tζιλ Μπάιντεν έστειλε ένα μπουκέτο από κόκκινες καρδιές στον σύζυγό της, πρόεδρο των ΗΠΑ, όταν εκείνος λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση μιας νέας τετραετίας. Ο «γηραιός» Τζο, ο οποίος φαινόταν να παρουσιάζει έντονα κενά μνήμης τους τελευταίους μήνες (μην ξεχνάμε ότι αποκάλεσε πριν από λίγο καιρό τον Ζελένσκι, Πούτιν(!) ενώ τις προηγούμενες ημέρες σε ανοιχτή συγκέντρωση δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομα υπουργού του), φεύγει από την κούρσα της ανάδειξης νέου προέδρου τον ερχόμενο Νοέμβριο και προτείνει για τη θέση του την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Η Κάμαλα, λέει, είναι περισσότερο δημοφιλής από τον Τζο. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ίσως έτσι κερδίσουν την Πολιτεία της Βιρτζίνια, εκεί όπου ψηφίζουν πολλές γυναίκες. Οι κυρίες και δεσποινίδες σύμφωνα με τους εκλογολόγους, αναλυτές, παρατηρητές θα ψηφίσουν την κυρία Χάρις. Μμμ!

Η Τζιλ Μπάιντεν στις 10 Ιουλίου, στο δείπνο για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ, η Μελάνια Τραμπ στις 18 Ιουλίου στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και η Μαρέβα Μητσοτάκη στις 20 Ιουλίου, στις εκδηλώσεις μνήμης στην Κύπρο

Και εγώ που νόμιζα  – σύμφωνα πάντα με διεθνείς δημοσκοπήσεις – ότι οι γυναίκες δεν ψηφίζουν γυναίκες. Μπορεί εδώ όμως τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Η Τζιλ λοιπόν φεύγει και ίσως στη θέση της Πρώτης Κυρίας επανέλθει η Μελάνια. Η κυρία Τραμπ, η οποία παραμένει άκρως εντυπωσιακή και κομψή, αν και αρκετοί παρατήρησαν ότι έχει προχωρήσει σε «παρεμβατικές θεραπείες» στο πρόσωπό της που του έχουν δώσει μία… σκληράδα. Παραμένει όμως γοητευτική και τα «σπάει» όταν αποφασίσει να κάνει δημόσιες (σπάνια είναι η αλήθεια) εμφανίσεις.

Dolce & Gabbana, Erdem και Katrantzou

Θεωρώ κορυφαία εμφάνιση της Μελάνια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του συζύγου της, αυτή στη διάρκεια της επίσκεψης στην Ιταλία. Η Τραμπ είχε επιλέξει ένα φοβερό χειροποίητο μαντό των Dolce & Gabbana. Εξαιρετική και η εμφάνισή της με ροζ μακριά τουαλέτα του τουρκικής καταγωγής designer Erdem, ενώ αρκετές φορές έχει τιμήσει τις κολεξιόν της δικής μας Mary Katrantzou. Η Μελάνια Τραμπ κατόρθωσε με τις στυλιστικές επιλογές της να «επισκιάσει» και αυτή ακόμα την Τζάκι Κένεντι η οποία είχε αναδειχθεί η κομψότερη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Με επιλογές Valentino, Ζακ Ντεσέ και Oleg Cassini.

Κάπου εδώ πρέπει να αναφερθούμε στην υπέρκομψη εμφάνιση της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Κύπρο. Η Μαρέβα συνόδευσε, ως γνωστόν, τον Πρωθυπουργό στη  μαρτυρική Μεγαλόνησο για τη μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή. Το φόρεμα το οποίο επέλεξε κατά διάρκεια της επίσημης τελετής ήταν «ζωγραφισμένο» στο μπλε της νύχτας με στενό μπούστο και άνοιγμα στο κάτω μέρος. Από τα καλύτερα που έχει φορέσει ποτέ, συνοδευόταν από λεπτεπίλεπτα μπιζού.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και… Swatch

Ανηφορίζουμε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Στον εντυπωσιακό χώρο του ανοίγει η έκθεση της Συλλογής «Αθήνα 2004» (στο Golden Hall). Η συλλογή μάς μεταφέρει στην Τελετή Εναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων. Από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου κοστούμια ερμηνευτών και σκηνικά αντικείμενα της Μόνιμης Συλλογής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό σε μία μοναδική διαδρομή αναβίωσης της βραδιάς της τελετής έναρξης των Αγώνων «Αθήνα 2004» στο ισόγειο του Golden Hall.

Από την έκθεση στο Ολυμπιακό Μουσείο για την τελετή έναρξης των Αγώνων του 2004

Επισκεφθείτε την, αξίζει τον κόπο. (Μην ξεχνάμε ότι το Ολυμπιακό Μουσείο δημιουργήθηκε από τη Lamda Development).

Η surfer Coco Ho με το Swatch της

Τα τέσσερα νέα ρολόγια που σχεδίασαν οι αθλητές της Swatch Premium

Μετακομίζουμε σε έναν κόσμο εκθαμβωτικών χρωμάτων και υψηλής αισθητικής. Η διεθνής αγαπημένη ωρολογοποιία Swatch κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες μία νέα συλλογή στα καταστήματα και on line φυσικά. Τέσσερις αθλητές της Swatch Premium σχεδιάζουν τέσσερα ρολόγια τα οποία αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα του καθενός. Ολα αυτά που τους εμπνέουν και φυσικά τα αθλήματα στα οποία πρωταγωνιστούν. Τα ρολόγια της surfer Coco Ho, του ποδηλάτη βουνού Sam Pilgrim, του skater Andy Anderson και του ποδηλάτη BMX flatland Matthias Dandois είναι εδώ και κλέβουν ματιές αυτό το καυτό καλοκαίρι!