Ένας ακόμα «σύμμαχο» βρήκε η Δέσποινα Βανδή στην απόφαση που πήρε πριν από μια εβδομάδα να μην τραγουδήσει σε προγραμματισμένη της συναυλία στο Τσεσμέ, καθώς πάνω στη σκηνή υπήρχε η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Η Βάνα Μπάρμπα έσπευσε να υπερασπιστεί την απόφαση της ελληνίδας τραγουδίστριας και φίλης της, έστω κι αν αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Με ανάρτησή της στο Instagram, η ελληνίδα ηθοποιός στήριξε τη Βανδή, τονίζοντας ότι «και οι καλλιτέχνες έχουν πολιτική άποψη». Αναλυτικά, η Βάνα Μπάρμπα είπε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην Ελληνίδα τραγουδίστρια και φίλη μου, τη Δέσποινα Βανδή. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που έκανε, γιατί οι οι καλλιτέχνες έχουν και πολιτική άποψη με τις επιλογές τους και μπράβο. Καμιά φορά οι πολιτικοί δεν τολμούν, οι καλλιτέχνες όμως τολμούν».

Το συγκεκριμένο βίντεο πάντως το ξεκίνησε ευχόμενη καλό καλοκαίρι και ανακοινώνοντας τα μελλοντικά της σχέδια: «Στέλνω τις ευχές μου, καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σε όλο τον κόσμο. Όπου και αν πάτε, να περάσετε όμορφα, να χαμογελάσετε, να χαρείτε, γιατί αυτό που μας λείπει είναι η χαρά. Θα ήθελα να σας πω ότι ετοιμάζουμε μια πάρα πολύ όμορφη εκπομπή που θα ανεβαίνει στο YouTune και ελπίζω να σας αρέσει. Τα γυρίσματα αρχίζουν στις 25 Αυγούστου».

Θυμίζουμε ότι στις 17 Ιουλίου, η Δέσποινα Βανδή είχε αρνηθεί να εμφανιστεί στη συναυλία της στο Τσεσμέ, προκαλώντας σκληρές αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Όπως εξήγησε αργότερα με ανάρτησή της στα social media «με απόλυτο σεβασμό προς το κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στη συναυλία μου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοινώνω ότι για λόγους του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας που αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως μια συναυλία δίνοντάς της μια απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική προσέγγιση, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση δεν είναι δυνατό να συμβεί».