Στις κινήσεις που κρίνονται ως σημαντικές για να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε, μιλώντας στο MEGA, ο Ελληνοαμερικανός πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης.

«Πρώτα πρώτα είναι το πώς η Κάμαλα Χάρις θα πει στον αμερικανικό λαό τι θα κάνει αύριο. Ξέρουμε τι έχει κάνει σήμερα και εχθές», τόνισε ο Λεωνίδας Ραπτάκης, προσθέτοντας ότι η δεύτερη σημαντική κίνηση είναι για τον ποιον θα διαλέξει για αντιπρόεδρό της.

«Εγώ λέω, ότι θα είναι μάλλον άντρας και πρέπει να είναι από την ανατολική πλευρά της Αμερικής γιατί ποτέ δεν είχαμε πρόεδρο και αντιπρόεδρο να είναι από τις δύο πλευρές της Αμερικής. Πρέπει να έχουμε ισορροπία, δεν πιστεύω να είναι γυναίκα, νομίζω πως πρέπει να είναι γυναίκα πρόεδρος και μετά άντρας αντιπρόεδρος. Είναι πολύ σοβαρό για εμάς», υπογράμμισε ο Ελληνοαμερικανός πολιτειακός γερουσιαστής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανότερος για αντιπρόεδρος είναι ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο. «Η Πενσιλβάνια είναι μία από τις επτά Πολιτείες που μπορεί να κρίνει ποιος θα νικήσει τις εκλογές», υποστήριξε.

Για τον πολιτειακό γερουσιαστή υπάρχουν έξι σενάρια για το πού θα κατευθυνθεί το αμερικανικό κοινοβούλιο με την προεδρία. «Το άλλο θέμα αφορά Ελλάδα και Κύπρο. Τα έχουμε δει, ξέρουμε τι έχει κάνει ο Τραμπ από το 2017 μέχρι το 2021, ξέρουμε ο Μπάιντεν τι έχει κάνει από το 2021. Είναι τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς οι ελληνοαμερικανοί που είμαστε εκλεγμένοι. Έχουμε πολλούς φιλο-Έλληνες στην Ουάσιγκτον. Δεν βλέπουμε μεγάλη αλλαγή. Και η Ελλάδα και η Κύπρος και η Αμερική έχουν υπογράψει πολλές συμφωνίες. Δεν βλέπω πολλές αλλαγές», είπε.

«Σε 72 ώρες όλοι ήρθαν δίπλα στη Χάρις»

Για το εάν έπρεπε ο Τζο Μπαίντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, ο Λεωνίδας Ραπτάκης εκτιμήσε πως έκανε καλά, καθώς, με την απόσυρση του νυν προέδρου των ΗΠΑ από το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, επέστρεψαν οι δωρεές στο κόμμα αλλά και η στήριξη κορυφαίων στελεχών που είχε χαθεί.

«Σε 72 ώρες όλοι ήρθαν δίπλα στη Χάρις. Θα δείξει σε 105 μέρες τι θα κάνει για τον αμερικανικό λαό, τι θα κάνει στο εξωτερικό, έχει την ευκαιρία της. Και η νεολαία σιγά σιγά έρχεται από πίσω της», επισήμανε.

Όσο για το αν το ζεύγος Ομπάμα θα σταθεί δίπλα στην υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, ο Λεωνίδας Ραπτάκης τονίζει ότι «θα την υποστηρίξουν».

Τέλος, ο πολιτικός γερουσιαστής αναφέρθηκε στην εικόνα της Ελλάδας και τη Κύπρου στις ΗΠΑ. «Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα που είναι σταθερή και ο αμερικανικός λαός υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο και οι πολιτικοί, όχι μόνο εμείς οι εκλεγμένοι. Τα καλύτερα χρόνια είναι μπροστά μας για την Ελλάδα και την Κύπρο», υπογράμμισε.

Δείτε όσα είπε ο Λεωνίδας Ραπτάκης στο MEGA: