Ο πρίγκιπας Χάρι φαίνεται να μην αναγνωρίζει το προσωπικό μερίδιο ευθύνης στη διαμάχη με την οικογένειά του και ρίχνει τις ευθύνες στα βρετανικά tabloids για την αποξένωσή του από τη βασιλική οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Χάρι αρνείται να υποχωρήσει στον πόλεμό του εναντίον του βρετανικού Τύπου και μάλιστα το αναφέρει ακόμα και ως βασικό λόγο που ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν αποξενωθεί από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον βασιλιά Κάρολο.

Ο δούκας του Σάσεξ αναφέρθηκε στην περίπλοκη σχέση του με τα tabloids του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του ITV1 «Tabloids on Trial».

Όπως το έθεσε ο πρίγκιπας Χάρι, οτιδήποτε πει για τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια πιθανότατα θα μετατραπεί σε «χείμαρρο κακοποίησης» από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Κάτι που πιστεύει ότι ήταν «κεντρικό κομμάτι» στη συνεχιζόμενη διαμάχη με την οικογένειά του.

Ωστόσο, λέει ότι αυτό δεν θα τον κάνει να υποχωρήσει και παραμένει σταθερός στην αποστολή του να αναλάβει νόμιμα τις καρτέλες. Είναι ενδιαφέρον ότι λέει ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι η οικογένειά του θα τον συνοδεύσει στη μάχη.

Τόσο ο πρίγκιπας Χάρι όσο και η Μέγκαν Μαρκλ εξέθεσαν τη βασιλική οικογένεια ότι συνεργάζεται με τα tabloids για να φαίνονται καλοί οι ίδιοι, ενώ έβλεπαν αντίστροφα να γράφονται αρνητικές ιστορίες για τη δούκισσα του Σάσεξ.

Ο πρίγκιπας Χάρι σχολίασε ευθέως την έλλειψη δράσης της βασιλικής οικογένειας στην καταπολέμηση των μέσων ενημέρωσης και σημείωσε πως η νίκη του στην περσινή υπόθεση χακαρίσματος τηλεφώνου βοήθησε να δείξει στους ανθρώπους την αλήθεια.

Η σύγκριση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Και μάλιστα ένιωσε δικαιωμένος αφού βίωσε «παράνοια, φόβο και δυσπιστία».

Αναφέρει επίσης ότι η μητέρα του, η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον παρακίνησε σε αυτή τη δικαστική μάχη, καθώς πιστεύει ότι αγωνίστηκε παρόμοια κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Πιθανώς ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έπεσαν θύμα χακαρίσματος και ακόμα και σήμερα ο Τύπος των tabloid απολαμβάνουν πολύ να τη ζωγραφίζουν παρανοϊκή. Αλλά δεν ήταν παρανοϊκή. Είχε απόλυτο δίκιο για αυτό που της συνέβαινε» υπογραμμίζει ο πρίγκιπας Χάρι.

Υπενθυμίζεται ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε τον Αύγουστο του 1997 αφού ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο σε μια σήραγγα του Παρισιού ενώ προσπαθούσε να αποφύγει τους παπαράτσι.