Δισεκατομμύρια δολάρια διέθεσε η κυβέρνηση της Ινδίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις περιφέρειες που διοικούνται από βασικούς εταίρους του συνασπισμού στο πλαίσιο ενός γιγαντιαίου προϋπολογισμού που αποσκοπεί εν ολίγοις στην ενίσχυση του συνασπισμού και στην επανάκτηση ψηφοφόρων μετά την εκλογική οπισθοδρόμηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Οπως διαβάζουμε στον ot.gr, οι συνολικές δαπάνες 576 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιελάμβαναν 32 δισεκατομμύρια δολάρια για αγροτικά προγράμματα, 24 δισεκατομμύρια δολάρια που θα δαπανηθούν σε πέντε χρόνια για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για δύο περιφέρειες που κυβερνώνται από εταίρους συνασπισμού.

Οι φορολογικές αλλαγές που αποκαλύφθηκαν στον προϋπολογισμό περιελάμβαναν υψηλότερη εισφορά στις επενδύσεις σε μετοχές για να αμβλύνουν τις ανησυχίες ότι η αγορά μπορεί να υπερθερμανθεί και χαμηλότερους φόρους για τις ξένες εταιρείες για να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις. Η κυβέρνηση μείωσε επίσης οριακά τον ακαθάριστο δανεισμό της αγοράς στα 14,01 τρισεκατομμύρια ρουπίες. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αναπτύχθηκε κατά 8,2% το προηγούμενο οικονομικό έτος και η κυβέρνηση βλέπει ανάπτυξη 6,5% έως 7% φέτος.