Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών 2024.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και να πληκτρολογούν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), ώστε να δουν το τμήμα ή τη σχολή που εισήχθησαν.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των βάσεων 20024 είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του gov.gr, είτε με γραπτό μήνυμα SMS είτε επισκεπτόμενοι το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν.

Ήδη όσοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, λαμβάνουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Βάσεις 2024: Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Επίσης, οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών εξετάσεων και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό εξετάσεων κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ηλεκτρονικές εγγραφές

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Οι βαθμολογίες

Το υπουργείο Παιδείας δίνει παράλληλα στη δημοσιότητα τη βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου στο κάθε Τμήμα ή Σχολή για την κάθε κατηγορία.

Επίσης, δίνονται συγκριτικά στοιχεία για τα έτη 2024 και 2023, για τις κατηγορίες υποψηφίων, όπου οι βάσεις εισαγωγής είναι αναλογικά συγκρίσιμες μεταξύ των δύο ετών, καθώς και τα στατιστικά προτιμήσεων τόσο των υποψηφίων όσο και των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024.

Αυτές είναι οι 20 σχολές με τα υψηλότερα μόρια

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ)19.335
ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)18.895
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)18.775
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)18.554
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)18.550
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)18.550
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΘΗΝΑ)18.490
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)18.460
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ18.435
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)18.320
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ18.295
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ)18.230
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)18.200
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)18.175
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ)18.125
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)18.050
ΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)18.025
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)17.975
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)17.965
ΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ17.930