Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε προσπαθώντας να σώσει τη ζωή της τρίχρονης που πνιγόταν στη θάλασσα, στην παραλία Μεσαγγάλων της Λάρισας, περιέγραψε η εθελόντρια διασώστρια Δέσποινα Ταστεμίρογλου, η οποία ήταν αυτή που της έκανε ΚΑΡΠΑ και την επανέφερε.

«Ακούσαμε φωνές, από ένα πατέρα ‘το παιδί μου πνίγεται’, βγάζει το παιδί από τη θάλασσα, αλλά αυτό ήταν μελανιασμένο», περιέγραψε η κ. Ταστεμίρογλου στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» της ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι είχε αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο. Αμέσως της έκανα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και μετά από ένα λεπτό το κοριτσάκι άρχισε να βγάζει το νερό. Ευτυχώς ασθενοφόρο βρίσκονταν κοντά στην περιοχή και μέσα σε 15 λεπτά έφτασε στο σημείο και την παρέλαβε».

Η πολυσύχναστη παραλία Μεσαγγάλων, όπου η 3χρονη κινδύνεψε να πνιγεί την ώρα που κολυμπούσε

Με την ψυχραιμία και τις πολύτιμες γνώσεις της, η κ. Ταστεμίρογλου κατάφερε να κρατήσει το 3χρονο κορίτσι στη ζωή. Η ίδια είναι εθελόντρια διασώστρια της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόννησης.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Λάρισα την Τετάρτη το μεσημέρι, όταν το τρίχρονο κοριτσάκι κινδύνεψε να πνιγεί καθώς έκανε μπάνιο στην παραλία του τουριστικού θέρετρου των Μεσαγγάλων του Δήμου Τεμπών.

Οι ναυαγοσώστες επενέβησαν άμεσα και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο και μετέφερε το παιδί στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Στο σημείο έσπευσε και η Αστυνομία με τη συνδρομή της οποίας η μεταφορά έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η τρίχρονη λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της διεκομίσθη στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο έδωσαν «μάχη» για να κρατήσουν στη ζωή την 3χρονη, η οποία διασωληνώθηκε χθες.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το κοριτσάκι βρέθηκε να κινδυνεύει να πνιγεί στη θάλασσα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα.