Μετά την πτώση των τιμών στις βίλες της Μυκόνου, τον «χορό» της μείωσης τιμών ακολουθούν και τα αεροπορικά εισιτήρια από τις εταιρίες που εξυπηρετούν το νησί των ανέμων.

Ενδεικτικά, για όλο τον Αύγουστο, που θεωρείται ο κατ’ εξοχήν μήνας των διακοπών και ο πιο ακριβός στις μετακινήσεις με αεροπλάνο, η εταιρία Volotea προσφέρει θέσεις από 24 ευρώ για το δρομολόγιο Αθήνα – Μύκονος και 48 ευρώ για την πτήση μετ’ επιστροφής.

Οι ίδιες προσφορές ισχύουν για όλο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τον Αύγουστο το κόστος μόνο της απλής διαδρομής από Αθήνα για Μύκονο ξεπερνούσε τα 100 ευρώ.

Οι τιμές στο νησί των Ανέμων έχουν πέσει αισθητά λόγω της μειωμένης κινητικότητας αλλά και της τάσης που κυριαρχεί θέλοντας τους τουρίστες να ψάχνουν το λεγόμενο «value for money», δηλαδή μέρη που αξίζει να βρεθείς αλλά να μην χρειάζεται να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Δείτε το σχετικό βίντεο

«Καταρρέουν» και οι τιμές στις βίλες

Την ίδια ώρα, χαμηλή -για την εποχή και τα δεδομένα- είναι η πληρότητα των καταλυμάτων στη Μύκονο, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να ρίχνουν τις τιμές για πρώτη φορά, ακόμα και στο ένα πέμπτο της αρχικής.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του mykonoslive.tv, ενδεικτικά, μία νεόκτιστη βίλα ενός υπνοδωματίου με ολοκαίνουργια ιδιωτική πισίνα, ιδιωτικό εξωτερικό τζακούζι και εκπληκτική θέα στον κόλπο της Ψαρρούς ενοικιάζεται αυτή την περίοδο προς 231 ευρώ ανά διανυκτέρευση αντί 923 ευρώ, που ήταν η αρχική της τιμή.

Στην περιοχή Κλουβάς, κοντά στην παραλία της Φτελιάς για πολυτελή σουίτα 56 τμ. με ένα υπνοδωμάτιο, ιδιωτική εξωτερική πισίνα, βεράντα με ξαπλώστρες και εξωτερική τραπεζαρία, σαλόνι με καλά εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία και υψηλής ποιότητας προϊόντα περιποίησης μπάνιου, η τιμή ενοικίασης είναι 238 ευρώ την βραδιά.

Με βάση τις πληροφορίες του mykonoslive.tv, αυτή την εποχή στη Μύκονο υπάρχουν ακόμα και βίλες πέντε υπνοδωματίων που πέρυσι ενοικιάζονταν προς 2.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση φέτος ενδεχομένως να νοικιάζονται και στην τιμή των 500 ευρώ την βραδιά μετά από τηλεφωνική επαφή με τον ιδιοκτήτη.