ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Πίστευε κανείς πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από τους συνυποψηφίους του για μη ανοιχτό κόμμα; Μάλλον όχι – κι αν το πίστεψε, μάλλον έκανε λάθος. «Εκανα ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο, εξέλεξα όργανα σε όλη την Ελλάδα, πρότεινα πολιτικό συμβούλιο όπου συμμετείχαν οι πάντες χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Δεν “σημάδεψα” κανένα ψηφοδέλτιο σε όλη την Ελλάδα» είπε χθες στην Ολγα Τρέμη. «Η ΚΟ συνεδρίασε πέντε φορές για τα θέματα των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των ομόφυλων ζευγαριών και κάποιοι δεν πήραν ποτέ τον λόγο. Στην πολιτική πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου. Δεν μπορείς να ηγηθείς της παράταξης κρυπτόμενος» σχολίασε.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Χθες, πάντως, δεν ήταν ο Ανδρουλάκης ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο: το «παρών» έδωσαν επίσης η Αννα Διαμαντοπούλου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Χάρης Δούκας – οι οποίοι έκαναν το σχετικό πηγαδάκι –, αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι Ανδρουλάκης – Δούκας τα είπαν περισσότερο απ’ όσο (δεν) τα είχαν πει στη γιορτή του Παύλου Χρηστίδη. Εδώ που τα λέμε, θα ήταν και λίγο άβολο – πριν από λίγες μέρες ο Δούκας είπε για τον Ανδρουλάκη πως «του έκανε εντύπωση η οικειότητα» μεταξύ Ανδρουλάκη και Στέφανου Κασσελάκη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σηκώνει το γάντι και να απαντάει χθες πως «δεν μπορεί κάποιοι για να κάνουν εσωκομματικά παιχνίδια, να μεταφράζουν αυτό το μεγάλο εθνικό ζήτημα (…) ως δήθεν κλείσιμο του ματιού».

ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΤΕΛΟΣ

Μήπως η Κάμαλα Χάρις κάνει πάλι τις γυναίκες της μόδας; Στην ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά, πάντως, όσες ηγούνται των κομμάτων τους έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία μοιράζεται και το πρόσωπο που προτείνει για πρωθυπουργό το Νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία. Η Λουσί Καστέ έχει υπάρξει στην ομάδα της δημάρχου Παρισίων Αν Ινταλγκό, είναι 37 ετών μόλις και αυτοτοποθετείται ως «Λαϊκό Μέτωπο» –ούτε Μελανσόν ούτε σοσιαλίστρια, αλλά και τα δύο μαζί. Ποιος δεν τη βλέπει με τόσο καλό μάτι; Ο Μακρόν, που του ψιλοχάλασε τη φιέστα των Ολυμπιακών. Και σίγουρα την εικόνα της «φαγωμάρας» των πρώτων.