Απάντηση στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής έδωσε η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, που κατηγορείτο ότι ο διοικητής του νοσοκομείου γυρνούσε μαζί με τη γνωστή ηθοποιό σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο κορονοϊός στους ασθενείς.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζει ο Μιχάλης Γιαννακός, αφού έγινε η διασπορά στο νοσοκομείο και η μετάδοση του κορονοϊού σε αριθμό ασθενών, διαφήμιζε τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του ιού ως ο πρώτος διοικητής νοσοκομείου που τα πήρε.

«Θα μπορούσα κι εγώ να έχω κολλήσει στο νοσοκομείο»

Η Βάνα Μπάρμπα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, υποστήριξε ότι πήγε στο νοσοκομείο στις 8 Ιουλίου προκειμένου να κάνει μία συνέντευξη και μετά από δύο μέρες βγήκε θετική στον κορονοϊό.

«Ήμασταν με τις μάσκες συνέχεια και μετά από 2-3 μέρες που προσπάθησα να κάνω άλλο ένα ραντεβού για προσωπικές εξετάσεις είχα βγει ήδη θετική στον κορονοϊό. Θα μπορούσα κι εγώ να έχω κολλήσει στο νοσοκομείο. Άρα πώς μπορεί να κατηγορούμαι εγώ που παντού είχαμε μάσκα;» επισήμανε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος που να μας έχει δει, στο Ογκολογικό, θα ήταν τόσο ανήθικο για μας. Παρακαλώ θα ήθελα να με αφήσουν έξω από τις κόντρες. Ποιος κόλλησε ποιον, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Βγάλαμε τη μάσκα την ώρα που ήμασταν οι δυο μας στο γραφείο του διοικητή και βγάλαμε μια προσωπική φωτογραφία».