Λίγες ώρες ή ημέρες έμειναν για την ανακοίνωση των Βάσεων 2024, με το υπουργείο Παιδείας να βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη δημοσιοποίηση των σχετικών καταστάσεων.

Την ώρα που ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας ανέφερε ότι η ανάρτηση των βάσεων θα γινόταν στο τέλος του μήνα, με πιθανότερες ημερομηνίες την 29ή ή την 30ή Ιουλίου 2024, αυτό ενδέχεται να συμβεί νωρίτερα, βάζοντας τέλος στην αγωνία μαθητών και γονέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων αναμένεται να μάθουν νωρίτερα τα αποτελέσματα, καθώς οι Βάσεις 2024 δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Πώς θα ενημερωθούν οι μαθητές

Οι μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2024, αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις βάσεις εισαγωγής, προκειμένου να δουν σε ποια σχολή θα συνεχίσουν τις σπουδές τους το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως έχει ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας, όταν ανακοινωθούν οι Βάσεις 2024, εκτός από τα σχολεία, θα αναρτηθούν και στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, με τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους.

Επίσης, όσοι μαθητές έχουν υποβάλει αίτηση ενημέρωσης, θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο τη σχολή που εισάγονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι βαθμοί επίδοσης των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.