Συνελήφθη 55χρονος στα Χανιά για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε με τη διαδικασία του Αυτοφώρου σε 21 μήνες φυλάκισης με αναστολή και απαγόρευση να πλησιάζει την πρώην σύντροφό του στα 150 μέτρα.

Η πρώην σύντροφός του, που είχε προηγουμένως καταθέσει εις βάρος του μήνυση για ανάλογα περιστατικά ενδοοικογενειακής απειλής, είχε πάει εκδρομή όταν ξαφνικά τον είδε ακριβώς από πίσω της και ένιωσε τρόμο.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, η 56χρονη γυναίκα είχε ήδη εγκαταστήσει στο κινητό της την εφαρμογή πανικού (panic button) πριν από μερικές εβδομάδες και την ενεργοποίησε χωρίς δισταγμό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο σε περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου των Χανίων.

Η σύλληψη

Αμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός μέσω του 112 και οι Αρχές έφτασαν στην σύλληψη του 55χρονου, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή και τον καταδίκασε σε 21 μήνες φυλάκισης με αναστολή και απαγόρευση να πλησιάζει την πρώην σύντροφό του στα 150 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή panic button έχει τεράστια απήχηση σε άτομα που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο να δεχτούν οικογενειακή βία και εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο από την Αστυνομία εφόσον υπάρχει λόγος. Πάντα, βεβαίως, με τη συναίνεση του χρήστη.