Την περικοπή του μισού μισθού του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Παύλου Πολάκη επέβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με όλες τις πτέρυγες να συμφωνούν για την συγκεκριμένη ποινή.

«Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συνάδελφους» τόνισε ο κ. Τασούλας και μίλησε για ένα «απεχθές και αηδιαστικό περιστατικό», αναφορικά με την επίθεση Πολάκη σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία οδήγησε στη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κ. Πολάκης είναι ένας «χυδαίος ζήτουλας προσοχής και είναι ανυπόφορο να ‘βυθίζει’ την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Τα όρια σήμερα ξεπεράστηκαν».

Κυρώσεις της Βουλής στον Πολάκη είχε ζητήσει ο Γεωργιάδης

Παρέμβαση σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή έκανε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του, αναφέροντας πως, ενώ ο ίδιος ήταν απών, ο Παύλος Πολάκης «επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία» στην νομική του σύμβουλο.

«Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: ‘δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ’, προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή, δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του Παύλου Πολάκη.