Ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε την Τετάρτη διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό. Στην ομιλία αυτή απαριθμούσε τους λόγους για τους οποίους αποσύρθηκε από τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα.

Μέσα στους ανθρώπους που το παρακολούθησαν ήταν και ο Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα υπάρχουν και φωτογραφίες που τον δείχνουν να βλέπει τον Μπάιντεν την ώρα που μίλαγε. Ο πρώην πρόεδρος  ήταν μέσα στο προσωπικό του αεροσκάφος την ώρα του διαγγέλματος, έπειτα από μια ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα.

Εκλογές ΗΠΑ: Δύο φωτογραφίες

Στην πρώτη φωτογραφία, από τον Νταγκ Μιλς, φωτογράφο των New York Times, ο πρώην πρόεδρος παρακολουθεί σε μια τηλεοπτική οθόνη με προσοχή -αν όχι με προσήλωση- τον Τζο Μπάιντεν να μιλά από το Οβάλ Γραφείο.

Στη δεύτερη φωτογραφία, από τον σύμβουλό του Κρις ΛαΤσίβιτα, ο Τραμπ έχει στρέψει την πλάτη του στον Μπάιντεν, δείχνοντας να αδιαφορεί για όσα έχει να πει. Το σχόλιο του ΛαΤσίβιτα θυμίζει τον Τραμπ από την εποχή του τηλεοπτικού ριάλτι: «Τζο, απολύεσαι!».

Εκλογές ΗΠΑ: H δήλωση Τραμπ μετά την ομιλία Μπάιντεν

Μετά το πρώτο διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου από την απόσυρση του από την προεδρική κούρσα, ο Τραμπ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση ενάντια στον Αμερικανό πρόεδρο. Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι η ομιλία του Μπάιντεν ήταν «μετά βίας κατανοητή» και «τόσο κακή».

«Η ομιλία του απατεώνα Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο ήταν μόλις και μετά βίας κατανοητή και τόσο κακή!», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε άλλη ανάρτηση, χαρακτήρισε επίσης τον Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, η οποία είναι έτοιμη να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία, «μεγάλη ντροπή για την Αμερική». «Ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν και η ψεύτρα Καμάλα Χάρις είναι μια μεγάλη ντροπή για την Αμερική – δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια στιγμή», ανέφερε ο Τραμπ.