Στο άκουσμα της παραίτησης του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί. Γιατί, όμως λίγο αργότερα χαρακτήρισε την «αντικατάσταση» του Μπάιντεν με τηΧάρις, ως… απάτη;

Φαίνεται πως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι τελικά και τόσο ικανοποιημένος με τις εξελίξεις στο Δημοκρατικό κόμμα κατακρίνοντάς το επειδή έκανε την εκστρατεία του να «ξεκινήσει από την αρχή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ προηγούνταν του Μπάιντεν τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στις πολιτειακές εκλογές, καθώς εμφανίστηκε πιο πειστικός από τον Μπάιντεν μετά το ντιμπέιτ του Ιουνίου, κερδίζοντας έδαφος μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων.

Τώρα, όμως ο Τραμπ είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την Χάρις -μια πολύ νεότερη και φαινομενικά πιο δημοφιλή υποψήφια από τον Μπάιντεν- και έτσι η στρατηγική της εκστρατείας του για τη συντριβή του Μπάιντεν πρέπει να αλλάξει, καθώς ο νέος αντίπαλος είναι διαφορετικός.

Ο πρώην πρόεδρος δεν έκρυψε την οργή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι σπαταλούν χρόνο και χρήμα των Ρεπουμπλικανών.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για την αναπροσαρμογή του πλαισίου της γύρω από έναν νέο υποψήφιο.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, πράγματι η πλευρά Τραμπ πρέπει να «ξεκινήσει από την αρχή».

Απειλούν με μηνύσεις

Υποστήριξε μάλιστα ότι η αλλαγή τους την τελευταία στιγμή, εκτός από την «αντικατάσταση» του Μπάιντεν με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ισοδυναμούσε με απάτη.

«Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι να ξοδεύουμε χρόνο και χρήμα για να πολεμήσουμε τον απατεώνα Τζο Μπάιντεν, βγάζει άσχημες κάλπες μετά από μια τρομερή συζήτηση και εγκαταλείπει την κούρσα», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία την Δευτέρα 22 Ιουλίου.

«Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Δεν θα έπρεπε να αποζημιωθεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για απάτη, καθώς όλοι γύρω από τον Τζο, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών του και των ΜΜΕ για τις ψεύτικες ειδήσεις» που «γνώριζαν ότι δεν ήταν ικανός να θέσει υποψηφιότητα ή να είναι Πρόεδρος; Απλώς ρωτάω;».

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι μάλιστα, απειλούν να μηνύσουν τους Δημοκρατικούς για να εμποδίσουν τον Χάρις να καρπωθεί τις χορηγίες της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει το Business Insider το οποίο επικαλείται νομικούς εμπειρογνώμονες τέτοιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες στην καλύτερη περίπτωση.

Όπως ανέφερε το The Atlantic, ο Τραμπ και η ομάδα του ήλπιζαν ότι ο Μπάιντεν θα παρέμενε στην κούρσα, επειδή η αποτυχημένη εκστρατεία του προέδρου λειτουργούσε καλά για τον Τραμπ.