Σοκ έχει προκαλέσει καταγγελία για κακοποίηση μιας αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής από ομοσπονδιακό προπονητή.

Συγκεκριμένα, η 26χρονη σήμερα πρώην πρωταθλήτρια, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προπονητή της για απόπειρα βιασμού.

Οι καταγγελίες της 26χρονης αφορούν στην περίοδο 2017 – 2018, ενώ στη μήνυσή της καταγγέλλει και περιστατικά που χρονολογούνται από την περίοδο του 2012, όταν ήταν ακόμη ανήλικη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην πρωταθλήτρια έχει σταματήσει πλέον την ενεργό δράση της.

Νέες καταγγελίες

Σε βάρος του προπονητή έχουν γίνει όμως και άλλες καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, το 2022 είχαν καταγγείλει τον προπονητή 4 ακόμα αθλήτριες της ενόργανης για γυμναστική για σεξουαλική παρενόχληση.

Το 2023 ενημερώθηκε και η Ομοσπονδία για τις καταγγελίες αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βγει καμία απόφαση για τον άνδρα ο οποίος συνεχίζει να είναι ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο προπονητής κρατούσε τα κέρδη

Σημειώνεται πως η 26χρονη στη μήνυσή της, αναφέρει ότι ο προπονητής δε δίσταζε να της παίρνει το μεγαλύτερο μέρος από τα χρηματικά έπαθλα που κέρδιζε από τις αθλητικές της διακρίσεις (300-600 ευρώ).

Απαιτούσε το 60% αυτών, σε διαφορετική περίπτωση απειλούσε την ίδια και την οικογένειά της ότι δε θα την ξαναπροπονούσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 26χρονη σήμερα αθλήτρια, όσο ήταν ανήλικη είχε ενημερώσει την Ομοσπονδία για το τι συνέβαινε με τον προπονητή αλλά τους είχε ζητήσει να μην προβούν  σε καταγγελία. Κάτι που όπως φαίνεται, έκαναν.