Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η πρόθεση μιας Γαλλίδας να επισκεφθεί τη Μονή Γουβερνέτου στα Χανιά καθώς και της μητέρας της που βγήκε προς αναζήτησή της όταν η κόρη της αργούσε να επιστρέψει.

Η κόρη όπως φαίνεται είχε χάσει τον προσανατολισμό της καθ’ οδόν προς τη μονή, κάτι που συνέβη και στη μητέρα της όταν βρέθηκε στο ίδιο μονοπάτι ψάχνοντάς την.

Ευτυχώς, η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος. Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν από τους διασώστες καλά στην υγεία τους, αν και σε κατάσταση σοκ.

Το χρονικό

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική τα ξημερώματα της Παρασκευής, γύρω στις 2:30 π.μ., καθώς δύο υπήκοοι Γαλλίας, μάνα και κόρη, είχαν χαθεί σε μονοπάτι στον Σταυρό Χανίων που οδηγεί στη Μονή Γουβερνέτου.

Αρχικά η κόρη αργούσε πολύ να επιστρέψει, με αποτέλεσμα η μητέρα της να ανησυχήσει και να απευθυνθεί στις Αρχές. Ταυτοχρόνως βγήκε και η ίδια να την αναζητήσει στον δρόμο που η κόρη της επρόκειτο να ακολουθήσει. Ωστόσο, έχασε τον προσανατολισμό της και η ίδια μην μπορώντας να επιστρέψει σε σημείο που γνώριζε.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση από σωστική ομάδα των Χανίων, με τις δύο Γαλλίδες να εντοπίζονται μετά από ώρα σε καλή κατάσταση, έχοντας ωστόσο υποστεί σοκ.