Καθώς διανύουμε δεκαετία του 2020, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως οι πιο ανθεκτικές και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις είναι αυτές που συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις, που μπορούν να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα, ψηφιακά εργαλεία προς όφελός τους, ώστε να ψηφιοποιήσουν διαδικασίες, να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα. Και αναμφίβολα, οι δυνατότητες που προσφέρει το Internet Baking, οι mobile εφαρμογές και άλλα κανάλια συναλλαγών, είναι πολύτιμες, ωστόσο, δεν καλύπτουν εξ ολοκλήρου τις πολυδιάστατες ανάγκες που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά μία επιχείρηση.

Μάλιστα, μία από αυτές τις ανάγκες είναι η διαχείριση εισπράξεων και οφειλών, η καταχώρησή τους σε λογιστικά έγγραφα, διαδικασίες που απαιτούν χρόνο και συντονισμό από ένα σύνολο ανθρώπων. Αυτό το κενό, λοιπόν, έρχεται να καλύψει η πλατφόρμα Epsilon Pay, η οποία αποτελεί μία πρωτοποριακή σύμπραξη του Ομίλου EPSILON NET με την Εθνική Τράπεζα και δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν λογισμικό PYLON Hybrid, Galaxy ή Epsilon Smart να πραγματοποιούν πληρωμές λογαριασμών απευθείας στο εμπορολογιστικό τους σύστημα ERP μέσω του Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας.

Μία καινοτόμα προσέγγιση που μας συστήνει τα πλεονεκτήματα του embedded banking

Η ψηφιακή πλατφόρμα Epsilon Pay είναι η λύση που «λύνει», απλουστεύει και αυτοματοποιεί τις πληρωμές αλλά και τις εισπράξεις μίας επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιεί άμεσα τη συμφωνία των λογιστικών εγγραφών. Μία επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει την αυτοματοποίηση εισπράξεων, χρησιμοποιώντας κωδικούς Epsilon Pay RF στα τιμολόγια που εκδίδει για τους πελάτες της, αλλά και την υπηρεσία διαχείρισης λογαριασμών, για πληροφόρηση αναφορικά με τους τραπεζικούς της λογαριασμούς σε πραγματικό χρόνο.

Πιο αναλυτικά, οι λειτουργικότητες που προσφέρει η πλατφόρμα σε μία επιχείρηση είναι οι Πληρωμές Λογαριασμών (Bill Payments), η Αυτοματοποίηση Εισπράξεων (Epsilon Pay RF), η Πληροφόρηση / Dashboard (Epsilon Pay ΒΙ) και η Διαχείριση Λογαριασμών (Account Aggregator). Για να επωφεληθεί μία επιχείρηση από αυτές τις λειτουργίες, αρκεί να διαθέτει λογισμικό PYLON Hybrid, Galaxy ή Epsilon Smart και να χρησιμοποιήσει κωδικούς εισόδου στο Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας για Επιχειρήσεις.

Επίσης, όπως αναφέραμε ήδη νωρίτερα, ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της νέας λύσης πληρωμών είναι πως προσφέρει στις επιχειρήσεις την αυτόματη εκτέλεση και συμφωνία των λογιστικών εγγραφών, σε κάθε τραπεζική συναλλαγή τους. Έτσι, εξυπηρετεί λογιστές, στελέχη επιχειρήσεων και λογιστικών γραφείων, διευκολύνοντας σημαντικά τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων και την καλύτερη διαχείριση πληρωμών και οφειλών.

Με την αναλυτική πληροφόρηση και τα στατιστικά που θα έχει στη διάθεσή της μία επιχείρηση, μπορεί να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις για ένα σημαντικό κομμάτι των εξόδων της, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητα αλλά και την κερδοφορία της.

Πώς μπορεί μία επιχείρηση να αξιοποιήσει την ψηφιακή πλατφόρμα Epsilon Pay

Εφόσον μία επιχείρηση διαθέτει λογισμικό PYLON Hybrid, Galaxy ή Epsilon Smart μπορεί να ενεργοποιήσει το Epsilon Pay, ακολουθώντας τρία απλά βήματα. Αρχικά, θα επιλέξει στο portal Epsilon Net / My Account τη συνδρομή της ή θα εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω του https://epsilonpay.eu/, ενώ έπειτα θα επιλέξει τις λειτουργικότητες που επιθυμεί και θα ολοκληρώσει την αγορά τους. Τέλος, στην ενότητα «Προσβάσεις» θα επιλέξει τη λειτουργικότητα που επιθυμεί να ενεργοποιήσει και θα οδηγείται στην ειδική σελίδα για την εγγραφή της στην Εθνική Τράπεζα με τους κωδικούς εισόδου που χρησιμοποιεί για το Internet Banking. Μάλιστα, όσον αφορά στη λειτουργικότητα Αυτοματοποίηση Εισπράξεων, οι προϋποθέσεις εγγραφής είναι αναρτημένες εδώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η νέα, ψηφιακή πλατφόρμα Epsilon Pay είναι ένα πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο για κάθε επιχείρηση, ένα πρώτο βήμα για να εισαχθεί σε έναν κόσμο αναρίθμητων δυνατοτήτων, ο οποίος προσφέρεται χάρη στην τεχνολογική πρωτοπορία του Ομίλου EPSILON NET και της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και τις πολλαπλές δυνατότητες του Internet Banking για επιχειρήσεις της Εθνικής Τράπεζας.