«Κανένα σχόλιο. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη», ξεκαθαρίζουν κυβερνητικά στελέχη μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης για το θέμα των υποκλοπών, ύστερα από τις νέες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες, για 27 τηλεφωνικούς αριθμούς, πέραν της προσπάθειας εγκατάστασης μολυσμένου λογισμικού Predator, είχε υπάρξει και διάταξη άρσης του απορρήτου από την ΕΥΠ.

«Η δημοσιογραφική έρευνα του Inside Story αποκάλυψε το κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ- Predator, που εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση επιχειρεί να ‘κουκουλώσει’ με σειρά αντιθεσμικών και εξόφθαλμων παρεμβάσεων. Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου θα αποκαλυφθεί, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πήρα όλες τις νομικές πρωτοβουλίες, κάτι που δεν έπραξαν τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, που υπήρξαν αποδεδειγμένα ‘στόχοι’ και θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους στους πολίτες», προσέθεσε.

«Είναι αδιανόητο μετά από 50 χρόνια αδιατάρακτης Δημοκρατίας να τίθενται τέτοιας σοβαρότητας θέματα πλήρους απαξίωσης των θεσμών, υποβάθμισης του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κασσελάκης: Πραγματικά ντροπή

«Σήμερα αποκαλύφθηκαν οι κοινοί στόχοι παρακολουθήσεων predator και ΕΥΠ. Ένα ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων με έδρα το Μαξίμου λειτουργούσε ανεξέλεγκτα. Με την οικογένεια Μητσοτάκη στο επίκεντρο.

»Αυτό έπρεπε να ήταν το πρώτο θέμα παντού. Αλλά φυσικά, για το ‘Πρώτο Θέμα’ δεν αποτελεί καν είδηση. Τι νόημα έχει η δημοσιογραφία όταν σου έχουν χαρίσει 26 εκ.€ από τα δάνεια σου; Πραγματικά ντροπή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του.