Μετά και την στήριξη του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι έτοιμη να τρέξει την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Απέναντί της ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ένας ισχυρός και πάμπλουτος άνδρας.

Η Κάμαλα Χάρις δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Τραμπ στην περιουσία. Ποια είναι ακριβώς η περιουσία της και ποιος ο μισθός της;

Η αξία της Κάμαλα Χάρις

Η Χάρις κερδίζει 218.000 δολάρια ετησίως ως αντιπρόεδρος και η καθαρή της αξία εκτιμάται στα 8 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Forbes

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Καλιφόρνια που αγόρασε ο σύζυγός της Νταγκ Έμχοφ το 2012.

Το σπίτι της Κάμαλα Χάρις και του συζύγου της (το σπίτι με την πορτοκαλί στέγη που φαίνεται στο κέντρο) στην αριστοκρατική γειτονιά Brentwood του Λος Άντζελες. Πηγή φωτό: townandcountrymag.com

Η αξία του σπιτιού έχει εκτιναχθεί από περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια το 2021 σε περίπου 4,4 εκατομμύρια δολάρια το 2024, σύμφωνα με το Forbes.

Η Χάρις έχει επίσης κερδίσει περισσότερα από 500.000 δολάρια σε προκαταβολές από βιβλία που δημοσίευσε πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Πόσο χρήματα έβγαζε ως εισαγγελέας

Η Χάρις έγινε γνωστή ως εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, ξεκινώντας τη νομική της καριέρα στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Αλαμέντα, αφού απέκτησε πτυχίο J.D. από το U.C. Hastings το 1989.

Το 2004 έγινε εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, όπου έπαιρνε 140.000 δολάρια ετησίως – μισθός που ανέβηκε σε περισσότερα από 200.000 δολάρια το 2010.

Με τον σύζυγό της Πηγή φωτό: instagram

Όταν εξελέγη Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια το 2010, ο τίτλος της συνοδεύτηκε από μείωση μισθού σε 159.000 δολάρια.

Μετά την είσοδο της στην πολιτική

Όταν μπήκε στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2017, η Χάρις άρχισε να κερδίζει 174.000 δολάρια ετησίως.

Είχε από 250.000 έως 500.000 δολάρια σε αποταμιευτικό λογαριασμό και ένα παρόμοιο ποσό σε συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, καθώς και συντάξεις από την εργασία της στη δημόσια υπηρεσία συνολικού ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Όταν έβαλε υποψηφιότητα στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του 2020, η καθαρή αξία της Χάρις υπολογιζόταν σε 6 εκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένη από την Έμχοφ, η οποία σύμφωνα με το Forbes έφερνε κοντά στο ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως δουλεύοντας ως δικηγόρος ψυχαγωγίας.