Την προσπάθεια, τον αγώνα, την ελπίδα και το χαμόγελο της Ελλάδας στον δύσκολο δρόμο της ανάκαμψης μετά τη δεκαετία του 1940 κατέγραψε μέσα από την ευαίσθητη φωτογραφική του ματιά ο Ρόμπερτ Μακέιμπ.
Και 70 επιλεγμένα ασπρόμαυρα καρέ από εκείνη την εποχή συνθέτουν την έκθεσή του που φιλοξενείται στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο – Τα χρόνια της ελπίδας».
«Στα ταξίδια μου εκείνα τα χρόνια, από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη και από την Πύλο μέχρι την Ρόδο, με εξέπλητταν ευχάριστα το κέφι, η ζεστασιά και το φιλόξενο πνεύμα αυτών των ανθρώπων που είχαν επιβιώσει από τον εφιάλτη του πολέμου και τα επακόλουθα δεινά του», επισημαίνει ο αμερικανός – πολιτογραφημένος Έλληνας- φωτογράφος.
Η σύλληψη και η έρευνα της έκθεσης «Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, έγινε από τον Παναγιώτη Ροϊλό, καθηγητή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Λυμπεροπούλου.
Η επιμέλεια κι ο συντονισμός της έκθεσης φέρουν την υπογραφή του Τάκη Αναγνωστόπουλου.
Η έκθεση – της οποίας οι φωτογραφίες ανήκουν στη συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου – πριν παρουσιαστεί στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, όπου και θα παραμείνει έως τον Ιούνιο του 2025- έχει φιλοξενηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και έχει ταξιδέψει υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Σεούλ.
Συνοδεύεται από ομότιτλο βιβλίο υπό την αιγίδα του ΕΠΚεΔ (εκδόσεις Πατάκη / AbbevillePress).