Εκτός τελικού στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι Γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων έμειναν οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες που μετείχαν στα προκριματικά του αγωνίσματος.

Συγκεκριμένα, η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29η, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Λίγο μετά, η Κορακάκη σε δηλώσεις της αποκάλυψε τον λόγο που δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και σχολίασε τις εγκαταστάσεις όπου διεξάγονται οι αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ξέρω τι γίνεται με την εστίασή μου. Προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε, αλλά δεν γίνεται. Θέλει τον χρόνο του. Έχω ξεκινήσει ήδη κάποιες ασκήσεις για τα μάτια μου, μία θεραπεία και ευελπιστώ να γίνει. Δεν το προλάβαμε δυστυχώς για τους Ολυμπιακούς. Συν το ότι αρρώστηκα κιόλας, μέσα σε όλα. Ήταν μία χρονιά που πραγματικά είχαμε ένα κάρο προβλήματα και ερχόταν η μία αναποδιά μετά την άλλη.

Είναι μια περίοδος, τους τελευταίους 4-5 μήνες που κάνω την ‘κοιλιά” μου, μετά από 10 χρόνια, είναι τώρα η φάση που κάνω την ‘κοιλιά’ μου (σσ. αγωνιστικά). Το παλέψαμε πάρα πολύ, δουλέψαμε διπλά και τριπλά για να έρθω έστω σε ένα καλό επίπεδο…Ευελπιστώ για ό,τι καλύτερο στα 25 μέτρα. Δουλεύουμε, έχω ξεκινήσει αντιβίωση. Από αύριο ξεκινάμε ξανά προπονήσεις, έχουμε μέρες. Θα κάνω ό,τι μπορώ και ελπίζω να τελειώσω τον αγώνα».

Για το πώς της φάνηκαν οι εγκαταστάσεις: «Τα σκοπευτήρια ήταν πολύ σωστά δομημένα, με τον φωτισμό τους κλπ. Ωστόσο, όπως σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν μικροπροβλήματα, δηλαδή, πιστεύω ότι είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο μείον το ότι δεν είμαστε στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι. Ένα με τη διατροφή, που το λένε όλοι και σίγουρα στα 10 μέτρα, αυτό που έχει δυσκολέψει όλους με τα τουφέκια είναι το ότι δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός και έκανε αφόρητη ζέστη».