Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να ξεκίνησαν, όμως έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία αρκετά περιστατικά που πρέπει να επιλυθούν άμεσα στο Παρίσι.

Αρχικά, με τις καταγγελίες της ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής για την κλοπή πραγμάτων από παίκτες, κάτι που συνέβη και με τον Ζίκο, ενώ τώρα η αποστολή της Βρετανίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη τροφής και κακής ποιότητας φαγητού στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τι αναφέρουν οι Βρετανοί

Μάλιστα, οι Βρετανοί φέρεται να έφεραν τον δικό τους σεφ για να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες των αθλητών: «Σε ορισμένα γεύματα δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα: αυγά, κοτόπουλο και σε ορισμένους υδατάνθρακες. Χρειάζεται ριζική βελτίωση.

Στους αθλητές σερβίρουν ωμό κρέας», ανέφερε ο Άντι Άνσον, διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Καταγγελίες που δείχνουν να έχουν βάση, αφού η εφημερίδα «L’Equipe» τονίζει πως εταιρεία κέτερινγκ αναγνώρισε την έλλειψη αυγών και ότι ήδη οι υπάλληλοί της εργάζονται για να αυξήσουν την προμήθεια.

Έτσι, εκπρόσωπος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) επισήμανε πως η κατάσταση βελτιώνεται και ότι η Οργανωτική Επιτροπή ανέλαβε δράση για την επίλυση του προβλήματος.