Οι γκάφες καλά κρατούν στο Παρίσι, την ώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μετά το μπέρδεμα με τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα κατά την τελετή έναρξης, οι διοργανωτές τα έκαναν μαντάρα και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Νότιου Σουδάν.

Πριν από το παιχνίδι μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν με το Πουέρτο Ρίκο, αντί για τον ύμνο του Νοτίου Σουδάν ακούστηκε αυτός του Σουδάν, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Το Νότιο Σουδάν έχει αποκοπεί από το Σουδάν εδώ και 13 χρόνια και οι σχέσεις μεταξύ τους δεν είναι καλές.

Οι παίκτες άρχισαν να αποχωρούν, οι διοργανωτές αντιλήφθηκαν το λάθος και διέκοψαν τον ύμνο

Οι μπασκετμπολίστες του Νότιου Σουδάν στάθηκαν προσοχή με το χέρι στην καρδιά περιμένοντας τον ύμνο της χώρας τους, όμως από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο ύμνος του Σουδάν, κάτι που προκάλεσε αμηχανία στους παίκτες και εκνευρισμό στους φιλάθλους.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, κι αφού οι παίκτες άρχισαν να αποχωρούν, οι διοργανωτές αντιλήφθηκαν το λάθος και διέκοψαν τον ύμνο. Έπειτα από αναμονή μερικών λεπτών, μέχρι να βρεθεί ο σωστός ύμνος, ακούστηκε εν τέλει ο ύμνος του Νότιου Σουδάν.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η αφρικανική χώρα έδωσε τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ, αντιμετωπίζοντας το Πουέρτο Ρίκο στην πρεμιέρα του Group C. Το Νότιο Σουδάν έκανε ένα αποφασιστικό βήμα, επικράτησε με διαφορά 11 πόντων του Πουέρτο Ρίκο (90-79) σε έναν όμιλο που συμπληρώνουν οι ΗΠΑ και η Σερβία.

Πλέον, στα χέρια των Αφρικανών υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, όσον αφορά την κατάληξη μίας από τις δύο προνομιούχες τρίτες θέσεις, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο τους Αμερικανούς, όσο και τους Σέρβους.