Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε από το ξεκίνημα του αγώνα με στόχο να επιβάλλει τον ρυθμό της και το κατάφερε.

Χωρίς να χάσει ούτε ένα γκέιμ από την αντίπαλό της κατέκτησε το 1ο σετ με 6-0. Στο 2ο σετ η Μαυροβούνια νούμερο 878 στην παγκόσμια κατάταξη έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε κάνοντας μπρέικ. Η Ελληνίδα τενίστρια όμως επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Μαυροβούνιας  και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επόμενη αντίπαλος για την Σάκκαρη στο μονό γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι η Γουάν, η οποία απέκλεισε την Αλεξάντροβα με 2-1 σετ.

Στις δηλώσεις της μετά το παιχνίδι η Σάκκαρη σχολίασε το αν την βοηθά το γνώριμο περιβάλλον του Παρισιού και αν θα ήθελε μετάλλιο και στο διπλό και στο μεικτό, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Νομίζω ότι ξέρουμε πόσο δύσκολοι είναι οι πρώτοι γύροι με τόσο τένις που έχουμε δει. Είναι λίγο διαφορετικοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είχα πολύ άγχος, εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, ο καιρός μάς έκανε το χατίρι και ήταν ιδανική η πρεμιέρα. Συνεχίζουμε, θέλουμε να μείνουμε εδώ όσο περισσότερο γίνεται. Υπάρχει ένας στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου κι εκεί θέλω να επικεντρωθώ.

Είναι πολύ δύσκολο το τουρνουά, αλλά θα ακούσω την καρδούλα μου και… πάμε δυνατά. Έχω παρατηρήσει ότι όταν βλέπω παρακάτω στο ταμπλό δεν μου πάει πολύ καλά, γι’ αυτό το γύρισα κάπως. Κοιτάζω ματς με ματς. Έχω μια ιδέα ποιος είναι στην μεριά μου, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Έχω και τα μεικτά και τα διπλά, που θέλουν ξεχωριστή συγκέντρωση. Είμαι καλά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ζω αυτή την εμπειρία ξανά, το εκτιμώ και το απολαμβάνω, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό που δεν μπορεί να το περιγράψει κανένας αν δεν το ζήσει».

Για το πόσο την βοηθά το γνώριμο περιβάλλον του Παρισιού: «Είναι ένα μέρος πολύ γνώριμο για μας, γνωρίζουμε τα πάντα, είμαστε στη ζώνη άνεσής μας. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην ήταν εδώ όπως θα ήθελα, αλλά έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου το 2021, έκανα πολύ καλή προετοιμασία στο χώμα με νέο προπονητή, το παιχνίδι έχει μπει στη σειρά του και θα δούμε πώς θα πάει».

Για το αν θα ήθελε μετάλλιο και στο διπλό και στο μεικτό: «Θα ήθελα μετάλλιο και στα τρία. Όμως είναι πάρα πολύ μακρινό. Έχουμε πάρα πολλούς αγώνες μπροστά μας. Όταν κατεβαίνεις σε αυτή τη διοργάνωση αυτός είναι ο στόχος, ειδικά αν είσαι Έλληνας. Θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για ένα μετάλλιο», είπε.

Για το αν θα διάλεγε μεταξύ ενός μεταλλίου και ενός τίτλου σε Grand Slam: «Εννοείται πως θα πω μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για την Ελλάδα μόνο. Είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας με τους τεράστιους αθλητές. Ελπίζουμε να γυρίσουμε με όσα περισσότερα μετάλλια γίνεται».