Ο «γυμνός μπλε άντρας» που πρωταγωνίστησε στην παράξενη παρωδία του Μυστικού Δείπνου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και σχολιάστηκε έντονα.

Ο Philippe Katerine, ένας ηθοποιός και τραγουδιστής που του αρέσει να ξεπερνάει τα όρια, είπε στην εφημερίδα Le Parisien ότι πέρασε δύο ώρες με μακιγιάζ ντυμένος με αδιάβροχη μπογιά σε απόχρωση του μπλε του ουρανού και πασπαλισμένος με κίτρινο γκλίτερ, το οποίο είπε ότι έβρισε ακόμα πάνω του, μέρες μετά την τελετή.

Ως θεός Διόνυσος, ο θεός της γονιμότητας, της έκστασης και του κρασιού, κάλυψε τα επίμαχα σημεία με μια λεπτή γιρλάντα από φύλλα και φρούτα. Για να προετοιμαστεί, ο Katerine αποκάλυψε πως αποτριχώθηκε με κερί σε όλο του το σώμα.

«Υπέφερα πολύ και μου άρεσε πολύ», είπε.

«Είμαι λίγο επιδειξιομανής», είπε ο Katerine. Αλλά η καλλιτεχνική μίμηση, η οποία περιελάμβανε επίσης μια ομάδα από drag queens και ένα τρανς μοντέλο, έχει προκαλέσει οργή σε ορισμένους Χριστιανούς κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» της θρησκείας.

«Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Δεν θα ήταν βαρετό αν όλοι συμφωνούσαν σε αυτόν τον πλανήτη;», δήλωσε ξεκάθαρα και χωρίς απολογητική διάθεση, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Ο γάμος με την κόρη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο Katerine δήλωσε ότι ήταν «υπερήφανος» για την παράσταση. «Είναι ο πολιτισμός μου», είπε. «Είμαστε γεμάτοι διαφορετικούς ανθρώπους και ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο και, πάνω απ’ όλα, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Μου άρεσε να το κάνω».

Ο Κaterine, ο οποίος έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη Ζυλί Ντεπαρντιέ, κόρη του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, δήλωσε ότι έστειλε ένα βίντεο στον Jolly παρουσιάζοντας το έργο, το οποίο, όπως είπε, εμπνεύστηκε από την επιθυμία του να σεβαστεί τους αρχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα.

«Το γυμνό είναι πραγματικά η ίδια η προέλευση των Αγώνων», είπε. «Στην αρχή, ήταν Ολυμπιακοί Αγώνες γυμνιστών».

Ο Katerine, ο οποίος ερμήνευσε την επιτυχία του «Moustache» με τον Jimmy Fallon, δήλωσε ότι έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο «Nu», που σημαίνει γυμνός, και το ερμήνευσε για πρώτη φορά την Παρασκευή. «Ήθελα να περάσω το μήνυμά μου, το οποίο είναι κάπως έτσι: «Αν είσαι γυμνός, δεν υπάρχει πόλεμος γιατί δεν υπάρχουν όπλα».