Με ειδική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, γίνεται υποχρεωτική η τοποθέτηση ειδικής σήμανσης, με την οποία οι επαγγελματίες στα ελληνικά και στα αγγλικά θα ενημερώνουν τους πελάτες τους για τη δυνατότητά τους να δέχονται πληρωμές μέσω POS και θα παρέχουν και τηλέφωνο για σχετικές καταγγελίες.

Σε όσους παραλείπουν αυτή την υποχρέωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ από την ΑΑΔΕ ή από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Ένας από τους κλάδους, όπου πλέον είναι απαραίτητο η χρήση POS για τις πληρωμές είναι και τα ταξί.

«Έχουν όλοι POS, απλώς υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις»

Ο οδηγός ταξί, Παναγιώτης Μαυρίκης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» λέγοντας ότι «Έχουν όλοι POS, απλώς υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως οι ανήλικοι ιδιοκτήτες ταξί. Για παράδειγμα κάποιος παίρνει σύνταξη και δίνει στη συνέχεια την άδεια στο ανήλικο παιδί του. Με το σήμα υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας αλλά δεν γίνεται να συμβαίνει παντού αυτό», είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου:

«Οι καταγγελίες για υπερβολική χρέωση είναι σε συγκεκριμένες περιοχές. Είναι μία ομάδα Ρομά που δουλεύει στον Κηφισό και στο αερο9δρόμιο καις το λιμάνι, οι οποίοι δεν έχουν ειδικές άδειες. Η Τροχαία δεν κάνει καμία προσπάθεια να τους περιορίσει. Εμείς ώστε συνδικάτο είμαστε αποφασισμένοι να τις κλείσουμε αυτές τις πιάτσες. Στον Κηφισό δεν μας αφήνουν να πάμε να κάνουμε πιάτσα».

Δείτε το βίντεο