Έρευνα έδειξε ότι οι ελληνικές παραλίες έχουν τα καθαρότερα νερά στον κόσμο με την πιο καθαρή παραλία του κόσμου να βρίσκεται στην Κίμωλο.

Η Κίμωλος, το μικρό διαμάντι των Κυκλάδων, είναι ένα ονειρικό νησάκι δίπλα στο ηφαιστιακό νησί της Μήλου, ήσυχο αλλά παράλληλα εξωτικό και ειδυλλιακό τους θερινούς μήνες.

Με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, η Κίμωλος είναι ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός που ξεχωρίζει για τις παραλίες του.

Τα πιο καθαρά νερά του κόσμου στα «Πράσσα»

Μια παραλία του όμως έχει διακριθεί διεθνώς και μάλιστα απέσπασε τιμητική διάκριση ως «η πιο καθαρή παραλία στον κόσμο», σύμφωνα με το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle. Πρόκειται για την εξωτική παραλία Πράσσα (ή αλλιώς Άη Γιώργης), που είναι γνωστή και ως «Άσπρη Κιμωλία» λόγω της χαρακτηριστικής άσπρης άμμου.

Η έρευνα έγινε από το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle, που αναζήτησε εκατομμύρια δημόσια διαθέσιμες κριτικές ταξιδιωτών για παραλίες σε όλο τον κόσμο, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει 50 παραλίες σε 75 χώρες που κατατάχθηκαν στις υψηλότερες θέσεις.

Μέσα από 2,4 εκατομμύρια κριτικές, η παραλία που κοσμεί το βόρειο τμήμα της Κιμώλου βρέθηκε στην κορυφή, με το 43,56% να την ψηφίζει ως την παραλία με τα πιο καθαρά νερά.

Ειδυλλιακός προορισμός – Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος

Τα Πράσσα αποτελούν μια από πιο γοητευτικές παραλίες της Κιμώλου για ντόπιους και τουρίστες. Με την κατάλευκη ακτή της και το μαγευτικό τιρκουάζ χρώμα της θάλασσας, είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές στο νησί και σίγουρα αξίζει να αφιερώσει κανείς μια μέρα σε αυτήν.

«Το λευκό της άμμου και τα απίστευτα νερά της δημιουργούν ένα τοπίο που κόβει την ανάσα και προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου» υπογραμμίζει η υπεύθυνη του δικτυακού τόπου Σωτηρία Γκαλαμέλου, η οποία υπέκυψε στην γοητεία του νησιού και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Κιμώλου.