Η φωτιά στην Εύβοια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις συνεχίζει να καίει ότι βρει μπροστά της, περικύκλωσε μέχρι και εκκλησάκι το οποίο σώθηκε από θαύμα.

Βλέποντας τις παρακάτω εικόνες όλοι πίστευαν ότι το μικρό εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών που βρίσκεται στα Κριεζά Ευβοίας θα καεί, κι όμως μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών σώθηκε.

Το 112 ήχησε τέσσερις φορές για ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την εκκένωση χωριών, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα καθώς και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Τις απογευματινές ώρες η Πυροσβεστική αύξανε συνεχώς τις δυνάμεις της σε σημείο που τα εναέρια μέσα, που πλέον έχουν αποσυρθεί, έφτασαν τα 26, τη στιγμή που η Πολιτική προστασία βρισκόταν σε αυξημένη κινητοποίηση αποστέλλοντας πέντε διαδοχικά μηνύματα 112 που σήμαναν την εκκένωση οικισμών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι επίγειες δυνάμεις απαρτίζονται από 189 πυροσβέστες και 96 οχήματα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ανέπτυξε μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου. Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινήθηκε με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς Κριεζά.